Állatkínzás

2023.03.27. 07:00

Rendőrségnél a halálra kínzott szákszendi kutya ügye - kiderült, mibe halt bele Lüszi

Lüszi kutyát láncon tartották és csontsoványan élt hetekig egy szákszendi telepen. A komáromi állatvédők találtak rá, ám addigra késő volt. Az ügy újabb fejleményéről számolt be a Szurkolók az Állatokért Gerecse és Környéke Alapítvány.

Kemma.hu

Mint korábban megírtuk, egy szákszendi ingatlanon tartott két, láncon élő, csontsovány kutyáról kaptak bejelentést az állatvédő drukkerek. Ki is mentek a helyszínre, ám az egyik kutya, Lüszi addigra már elpusztult, borzasztó körülmények közt találtak tetemére.

 Az ügyben hatósági eljárást is indítottak az állatvédők, amelynek eredményéről nemrég beszámoltak Facebook-posztjukban. Kiderült, mi okozhatta Lüszi halálát.

Az állat boncolásának eredménye az lett, hogy az idegenkezűséget kizárták. Ám a kutya gyomrában nagy mennyiségű, egy kilogrammnyi táp volt, ám sem a hasán, se a bőre alatt nem volt zsírszövet. Ez azt jelenti, hogy a kutya vélhetően a halála előtt rövid idővel kapott nagyobb mennyiségű ételt, ám azt nem tudta megemészteni. Előtte azonban semmi táplálék nem juthatott a szervezetébe, így a kutya gyakorlatilag felemésztette önmagét, a túletetéssel pedig enterális sokk érte az állatot és elpusztult.

Hozzátették továbbá, hogy az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály  megvizsgálja az esetet, figyelembe véve a másik elszállított állat, Brúnó állapotát és tartási körülményeit is. Ezután a rendelkezésre álló adatok és információk alapján elküldik az Oroszlányi Rendőrkapitányságnak a jegyzőkönyvet.

Az állatvédők felhívták a figyelmet, hogy ha bárki ennyire sovány kutyát próbál talpra állítani,  nagyon figyeljen arra, hogy több alkalommal kis mennyiségben adjon enni az állatnak.  

Ellenkező esetben hasonló végkifejlet történhet, mint Lüszi esetében. Ez nem órák és napok alatt, hanem hetek alatt történt meg! Mi nagyon reméljük hogy elrendelik a nyomozást!

– tették hozzá.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában