Csodaszerek

2023.03.12. 12:19

Oroszlányi előadáson elhangzott: a nyárfarügy lehet a mai modern aszpirin

Alternatív módszerekről, a gyógyfőzetekről és azok lehetséges hatásairól Csanádi Viktor Holló, a “pilisi füvespap” beszélt szombaton az Oroszlányhoz közeli Kamalduli Remeteségben. Az Isten Patikája Misszió képviselője elképesztő praktikákat osztott meg a hallgatókkal: mi lehet a gyógyír kopaszodásra, vagy fájdalomcsillapításra.

Wágner Zsanett

Választható volt egy tasak gyógynövényekből álló teakeverék, amit az előadás végén mindenki hazavihetett magával ajándékba

Forrás: 24 Óra

Fotó: F. P.

Izgalmas percekben volt részük a hölgyeknek és az uraknak is, akik főszereplői voltak az előadásnak, csakúgy, mint a gyógynövények. Csanádi Viktor Holló a “pilisi füvespap” nemek szerinti felosztásban beszélt a természet adta pirulák gyűjtéséről, feldolgozásáról, valamint felhasználásáról is.

Az erősebbik nem általános problémái kapcsán kifejtette, hogy Európában minden harmadik 60 év alatti férfi erősen kopaszodik, aminek 95 százalékban hormonális okai vannak. Az előadó elárulta ezzel kapcsolatban azt is, hogy drámai hatása lehet a ma olyan divatos energiaital-fogyasztásnak is. Így nem volt rest felszólítani a “szer” elkerülésére a teremben ülő fiatalokat. Az előadás természetesen megoldásoktól sem volt mentes: nagy bojtorján és nagy csalán keveréke lehet az a csodaszer, amivel egy hónapos alkoholos áztatást követően látványos változást lehet elérni. A recept szerint csak minden másnap használható és a fejbőrbe masszírozva fejti ki hatását.

Egy csepp Majkból

A vendégeknek lehetőség nyílt megvásárolni a helyszínen a Vademecum Herbals című kézikönyvet is, amely tartalmazza mindazokat a naprakész adatokat, módszereket, recepteket, képleteket és ismereteket, amik nélkülözhetetlenek a készítmények előállításakor. A Vademecum hiánypótló lehet gyakorló herbalistáknak, orvosoknak, gyógyszerészeknek, egyetemi hallgatóknak és minden gyógynövényrajongónak. Végül pedig mindenki választhatott három különböző típusú gyógynövénykeverék közül, amit ajándékba hazavihettek magukkal a vendégek.

A macskagyökér, a citromfű és a levendula  mesterhármasa jól vizsgázik a stressz ellen, de krónikus alváshiány ellen kiváló a komló is. Az előadó szerint rendszeres testmozgással és minőségi táplálkozással sok betegség megelőzhető. Hozzátette: a megfelelő életvitel sok esetben nagy segítség lehet, de nem szabad megfeledkezni az öröklött elváltozásokról sem. Nem győzte felhívni a figyelmet arra, hogy sok esetben hasznos szakmai tanácsot kérni. Például daganatos elváltozásoknál előfordulhat, hogy szervezetenként más és más lehet a reakció, holott a gyógynövények keveréke ugyanaz.

A gyógyító erőknél maradva: erős vízhajtó például az aranyvessző, a fehérbabhéj és a kukoricabajusz, izzadás ellen pedig a zsálya- és a diólevéltea ajánlott. A nyárfarügy a modern aszpirin, a napi fél liter kóla fogyasztása jó prosztata problémára, de családalapítás előtt álló férfiaknak nem kimondottan ajánlott.

A program után személyre szabott  ingyenes fizioterápiás tanácsadás várta azokat, akik természetes úton, gyógynövényekkel szerettek volna megoldást találni egészségügyi problémáikra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában