Ünnep

2023.03.15. 18:45

Művészek idézték fel az 1848. márciusi eseményeket Dorogon

Március 15-én szerdán a GlobArt Művészeti Egyesület közreműködésével emlékeztek meg a dorogi Petőfi téren az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 175. és Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójáról.

W. p.

A tokodi diákok megidézték a márciusi ifjakat

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A Himnusz eléneklése után elhangzott, hogy öt éve újult meg a közterület, ahol Kucs Béla szobrászművész Petőfi-szobra áll. A műsorban közreműködött Dörnyei Szabolcs gitárművész, Mladoniczki Dávid színművész-énekes, Partos Dorka fuvolaművész, Szabó Emőke színművész és Szili Vera táncművész. A darabot Somogyi Andrea rendezte, melyben Petőfi Sándor több műve is elhangzott, köztük a Föltámadott a tenger című verse. Az előadók emellett felidézték az 1848. márciusi eseményeket.

Március 15-i ünnepség Dorogon
Március 15-i ünnepség Dorogon
Fotós: Walczer Patrik / Forrás: 24 Óra

A megemlékezés ezután a koszorúzással folytatódott: elsőként az önkormányzat nevében Dr. Tittmann János polgármester, illetve Dankó Kristóf és Jászberényi Károly alpolgármesterek hajtottak fejet. Majd a nemzetiségi önkormányzatok, intézmények, helyi szervezetek és vállalatok virágait is elhelyezték a szobornál. Az ünnepség a Szózat eléneklésével zárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában