Megmérettetés

2023.03.27. 15:00

Megvannak a Megismerem – Megszeretem – Megőrzöm döntősei

2012 áprilisában fogadta el Magyarország Kormánya a magyar nemzeti értékekről és hungarikumokról szóló törvényt, amelynek legfontosabb célja, azonosítani, számba venni és minél szélesebb körben megismertetni nemzeti értékeinket. Komárom-Esztergom Vármegye Értéktára kétszáz kincset tart számon.

Sz. N.

Harmadik alkalommal rendezi meg a vármegyei önkormányzat a „Megismerem, megszeretem, megőrzöm” elnevezésű Értéktár Vetélkedőt, amelyre négy fős általános és középiskolás csapatok jelentkezhettek. 

Ahogyan arról már korábban is beszámoltunk, az első kör mindkét korcsoportjában a Tatai Református Gimnázium csapatai győzedelmeskedtek. A második, döntőbe jutást érő fordulóra tíz általános és hét középiskolás csapat nevezett, amelynek online versenyéből hárman-hárman juthattak tovább a fináléba. 

Az általános iskolák között az alábbi eredmény született:

  1. Aranymosók (Hunyadi Mátyás iskola, Oroszlány) - 45 pont
  2. LámpásVölgy (Annavölgyi tagiskola) - 41 pont
  3. Benedekelekesek (Bakonyszombathelyi Benedek iskola) - 34 pont

A középiskolák között az alábbi eredmény született:

  1. Örök Értékőrök (Tatai Református Gimnázium) - 43 pont
  2. Örökségvadászok (Esztergomi Dobó Katalin Gimnázium) - 43 pont
  3. A Tollas kígyó lányai (Tatabányai “KERI” iskola) - 42 pont

Az áprilisi döntőnek a József Attila Megyei és Városi Könyvtár ad otthont, amely két részből áll majd. Az első feladat egy változatos tematikájú, beltéren rendezett vetélkedő, a második pedig egy szabadtéri Kincskereső Játék lesz. 

A nap pedig egy könnyűzenei koncerttel ér véget a Peron Könnyűzenei Központ szervezésben.  A vármegyei döntő győztes csapatai mindkét kategóriában részt vesznek majd az országos versenyben, amelynek témája nem más lesz, mint a Hungarikumok gyűjteménye.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában