Verseny

2023.02.23. 11:51

A tatai Refi és az annavölgyi diákok kapták a legtöbb lájkot

A tatai Refi diákjai gyűjtötték a legtöbb lájkot a megyei értéktár versenyének első fordulóján. A képrejtvényük a megfejtése: Rám-szakadék.

Goletz-Deák Viktória

A két csapat tagjait Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke látta vendégül

Fotó: Forgács József

Idén is iskolásokat megmozgató vetélkedővel népszerűsíti az immár 200 kincset lajstromozó Komárom-Esztergom Vármegyei Értéktárat a vármegyei önkormányzat. A „Megismerem, megszeretem, megőrzöm” verseny első, internetes fordulóján lájkversenyének győztesei tortát nyertek.

A többfordulós megmérettetés első részében azt a feladatot kapták a jelentkezők, hogy fotóval, rajzzal úgy szemléltessék az általuk kiválasztott vármegyei értéket, hogy az nincs rajta a képen. Az így beküldött képekre, montázsokra a vármegyei önkormányzat Facebook-oldalán lájkokkal lehetett szavazni.

A középiskolások közül a legtöbb tetszést, 690-et, a Tatai Református Gimnázium „Örök Értékőrök” csapatának Rám-szakadékot ábrázoló fotója gyűjtötte. Míg az általános iskolások versenyén az Annavölgy iskolásainak képrejtvénye győzött 351 lájkkal. A két csapat tagjait Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke látta vendégül szerdán a vármegyeházán.

 Dr. Borbásné Bodrogi Zsuzsanna, aki évek óta szervezi az értéktár vetélkedőket, egy-egy tortával lepte meg a diákokat, akiket felkészítőik is elkísértek: Márkus Gábor tanár a tatai gimnazisták, Hidasiné Nánási Nikolett közművelődési szakember, könyvtárvezető pedig az annavölgyiek segítője volt. A vetélkedő következő, online fordulója márciusban lesz, a döntőnek pedig a József Attila Megyei és Városi Könyvtár ad helyet áprilisban.

A legjobb jut a döntőbe
A döntőbe 6 csapat fog jutni: a második fordulóban a legjobb eredményt elért 3 általános iskolás és 3 középiskolás csapat. A döntő két részből fog áll. Az első feladat egy változatos tematikájú, interaktív feladatokkal fűszerezett, beltéren megrendezett vetélkedő. A másik pedig egy szabadtéri Kincskereső Játék, mely a döntő helyszínéül szolgáló településen található megyei értékek felkeresésével, az ott található feladatok megoldásával valósul meg. A nap pedig egy könnyűzenei koncerttel ér véget a Peron Könnyűzenei Központ szervezésben. A megyei döntő győztes csapatai mindkét kategóriában részt vesznek az országos versenyben, melynek témája a Hungarikumok gyűjteménye.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában