Vigyázat!, csalók!

2023.03.02. 16:07

Be ne engedd őket! Álvízművesek járják Komárom-Esztergomot!

Álvízművesek bukkantak fel vármegyénk különböző településein, akik a társaság dolgozónak kiadva magukat vízmintavételre hivatkozva próbálnak bejutni több lakásba.

W.Zs.

Főként Bajáról, Dorogról, Esztergomból, Lábatlanról, Oroszlányról és Tatáról jeleztek eseteket, miszerint magukat vízműveseknek kiadó személyek vízmintavételre hivatkozva próbálnak bejutni több lakásba. Az Északdunántúli Vízmű Zrt. közösségi oldalán is tájékoztatta a fogyasztóit, felhívva a figyelmet arra, milyen alapvető különbségekből lehet észrevenni, hogy csalóval állunk szemben.

Az első és legfontosabb, hogy a társaság vízmintavételt csak egy esetben végezhet: a felhasználó kérésére. A kérvényt írásban kell jelezni, miután telefonos időpont egyeztetés követően elvégzik a szakemberek a feladatot. Mint írják: lakásba, telephelyre, egyéb ingatlanba csak a Vízmű által rendszeresített, fényképpel és sorszámmal ellátott, személyazonosító igazolvánnyal rendelkező szakembereket szabad beengedni.

Az ÉDV Zrt. közleményében úgy fogalmaz, a mintavétel szükségét legtöbbször azzal indokolják az álvízművesek, hogy az adott településről több kifogás érkezett az ivóvíz minőségével kapcsolatban. A csalók legtöbbször "bizonyítják", hogy az ivóvíz nem megfelelő, majd drága víztisztító berendezéseket árulnak.

A szolgáltató felhívja a figyelmet arra is, hogy a munkatársak a teljes ellátási területen folyamatosan végeznek mintavételt, amiket a Nemzeti Akkreditáló Hatóság által akkreditált Víz és Környezetvédelmi Laboratóriumunkban vizsgálnak. A vízminőségi adatok a társaság honlapján is elérhetőek. Megerősítik továbbá, hogy a szolgáltatott ivóvíz minősége kitűnő a teljes ellátási területen, továbbá mindenben megfelel a jogszabályi előírásoknak.

A Vízmű kéri, hogy mindenki vigyázzon az értékeire. Amennyiben valaki úgy érzi, otthonában csalók próbálnak a Vízmű által végzett munkákra (vízóra leolvasás, vízóra csere, vízmintavétele) hivatkozva bejutni, mindenképp kérje el a fent említett okmányokat, ellenőrizze a megjelentek személyazonosságát. Abban az esetben, ha továbbra is fennáll a csalás lehetősége, a Vízmű 06 80 555 222-es telefonszámán kell jelezni a problémát, ahol megerősíthetik, hogy a kérdéses helyen és időben dolgoznak-e a társaság munkatársai.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában