Beiktatás

2023.03.19. 12:54

Az új lelkésznek fontosak a személyes találkozások, és a fiatalok bevonása (fotók)

Beiktatták az új dunaalmási lelkészt, Schönberger Klárát A március 17-i, pénteki eseményt Gerecsei Zsolt, a Tatai Református Egyházmegye esperese tartotta.

G.D.V.

Forrás: 24 Óra

Fotó: N.Á.

A közös imák után a beiktatáson Gerecsei Zsolt esperes átadta Schönberger Klárának a templom kulcsát és pecsétjét, illetve áldást kértek rá. Beszédében elmondta, hogy az egyházközösség a lelkészi állás megüresedésével hívta meg Schönberger Klárát a gyülekezet vezetésére, akkor még segédlelkészként.

Lelkésszé avatása után, a választói közgyűlésen 2022 október 30-án pedig egyhangúlag lelkipásztorává választották őt. Mivel ez ellen senki sem nyújtott be fellebbezést, így 2022  november 14-én a dunaalmási református egyházközösség lelkipásztor választása jogerőre emelkedett, és az adventi vasárnapi gyülekezeti istentiszteleten történt meg a szolgálatba iktatás.

– Most, hogy ünnepélyesen is sor kerül a beiktatásra, kedves nagytiszteletű asszony, engedd meg, hogy átadjam neked a templom kulcsát és a gyülekezet pecsétjét, szolgálatod jelképeit. És hadd kérjelek arra, hogy istennek ezen a helyen, ebben a gyülekezetben eddig összegyűlt nyájának legyél hűséges pásztora. Hirdesd közöttük az igét, gyakorold az egyházfegyelmet és a szeretetszolgálatot a gyülekezet minden tagjának, hogy növekedjetek, erősödjetek meg Isten dicsőségére és egyházunk javára – fogalmazott az esperes, aki ezután Isten igéivel kért áldást az új lelkészre. Ezután a környék református templomainak lelkészei egyesével mondtak áldást a dunaalmási lelkészre. Az ünnepi istentisztelet után gyülekezeti közgyűlést tartottak, majd a művelődési házban várták egy kis fogadásra a résztvevőket. 

Nagy tervekkel érkezett

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk: Schönberger Klára korábban a Győr-Szabadhegyi Református Egyházközségben gyakornok, majd pedig Tápszentmiklóson volt kirendelt segédlelkész.
A lelkipásztor portálunknak korábban azt is elárulta, hogy a gyülekezeti élet is gyorsan felpezsdült. Hamar befogadták, szeretettel fordulnak felé és férjéhez, szívesen munkálkodnak együtt. Folyamatosan ötletelnek a gyülekezeti élet fellendítéséért. A lelkész nagy hangsúlyt fektet, a személyes találkozásokra, és a fiatalok bevonására. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában