A halál torkából

2023.03.01. 08:30

Amputálják Kormi lábát: a fekete cica műtétére gyűjtenek a tiszta szívű tatai állatvédők

Csak három lábbal van esélye az egészséges életre. Kormi cica műtétjére a tatai Tiszta Szívvel az Állatokért Alapítvány gyűjtést indított.

G. D. V.

Három lábbal is teljes életet élhet Kormi

Forrás: beküldött

Hatalmas szerencséje volt Korminak, hogy egy kiránduló hölgy rátalált tavaly novemberben a Turul-hegyoldalban. A 4 hónap körüli cicát feltehetően valamilyen állat támadhatta meg, nagyon rossz állapotban volt, egyedül biztosan nem maradt volna életben.

Kormi állkapcsa teljesen szét volt törve, és az egyik lába is súlyosan megsérült. Az állkapcsát azóta egy műtét segítségével sikerült helyrehozni, ám az egyik mellső lábát a gondos kezelések és ápolások ellenére sem lehet megmenteni. 

– Kormi a megtalálása óta annál a hölgynél van, aki akkor rátalált és befogadta. Az ellátásában azonban az alapítvány segítségét kérte. Az első időszakban fecskendővel kellett etetni, hiszen nem tudott rágni. Egy komoly műtéten esett át, ami szerencsére jól sikerült – magyarázta Zádoriné Csordás Valéria, a Tiszta Szívvel az Állatokért Alapítvány kurátora, hozzátéve, sajnos a lábával már nem volt ilyen szerencsés a cica. 

Kormi Tatai Állatvédők cica macska
Komoly megpróbáltatásokon van túl
Forrás: beküldött

– A lába el volt törve, próbálja használni, de a könyökén jár. Nagy dudor alakult ki rajta és láthatóan elkezdett sorvadni. Az elmúlt öt hónapban több vizsgálaton is átesett: megröntgenezték, mintát vettek a duzzanatból, hogy rájöjjenek az okára. Fizikoterápiát is kapott, ahol kimasszírozták a lábát, azonban ez sem hozott maradandó eredményt. Végül öt hónap után az orvosokkal közösen úgy döntöttünk, amputálni kell – magyarázta az állatvédő. Hozzátette: az alapítványnak van már háromlábú cicája, akinek szintén elsorvadt a lába egy törést követően. Szerencsére az a cica nagyon hamar hozzászokott a helyzethez. Szépen közlekedik, teljes életet él. Ám a műtét utáni gyógyulás hosszú ideig tart. 

Várják a felajánlásokat

Kormit a Tiszta Szívvel az Állatokért Alapítvány PayPal-számláján, illetve banki átutalással lehet támogatni.
Bankszámlaszámuk: 10400913-50526988-66871003

– Március hatodikára kaptunk időpontot az amputációra. Addig immunerősítőkkel, vitaminokkal erősítjük a kis testét. Az operáció után legalább egy hónapig fog lábadozni, addig az alapítványnál lesz, mert folyamatos felügyeletre lesz szüksége. De utána visszakerül a gazdájához – tette hozzá Valéria, aki elárulta: Kormi a világ legcukibb cicája. Alig tudják fényképezni mert annyira kedves. Dorombol, bújik folyamatosan.

Kormi teljes ellátása, a műtéttel, és a gyógyszerekkel együtt mintegy 500 ezer forintba kerül. Ennek kifizetéséhez kérik a cicaszeretők segítségét. Mint mondják, akár 500 forint támogatás is nagy segítséget jelenthet.

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában