Elismerés

2023.03.15. 11:01

Állami kitüntetést kapott az esztergomi vármúzeum gazdasági vezetője

Állami kitüntetéseket vehetett át a Magyar Nemzeti Múzeum több munkatársa.

Kemma.hu

Dr. Havasi Tamásné

Fotó: Schumy Csaba

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc alkalmából a Karmelita kolostorban L. Simon László főigazgató a Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetést vehette át Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettestől, többek között az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás központi magyar kiállításának kurátoraként végzett magas színvonalú munkája elismeréseként.

A múzeum és tagintézményeinek érdekében végzett kimagasló és példaértékű szakmai munkája elismeréseként Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült dr. Havasi Tamásné, a MNM Esztergomi Vármúzeum gazdasági vezetője, Kómár Éva, Magyar Nemzeti Múzeum Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központ főosztályvezetője, Dr. Ritoók Ágnes régész-főmuzeológus, a Magyar Nemzeti Múzeum Régészeti Tárának munkatársa, Szemkómé Rák Emese, a MNM Rákóczi Múzeum gazdasági vezetője, valamint Váradi László, a MNM Rákóczi Múzeum nyugalmazott fotós-restaurátora.

Dr. Vitályos Eszter a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár a Pesti Vígadóban a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést adták át Kreiter Eszternek, a MNM Nemzeti Régészeti Intézet koordinációs igazgatójának a hazai régészet érdekében végzett példaadó vezetői vezetői munkájáért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában