Gyógyvarázs

2023.03.03. 14:28

Ágyat, matracot, baktériumölő lámpát kapott az esztergomi kórház gyermekosztálya

Az új ágyak, matracok nagyban javítják a kis betegek komfortérzetét. Ezek mellett egy fertőtlenítőlámpával is gazdagodik az osztály.

Sz. I.

Forrás: vaszary.hu

Több mint 2 millió forintot ajánlottak fel a K&H dolgozói az Esztergomi Vaszary Kolos Kórház javára. A támogatásból új ágyak, matracok kerülnek a gyermeksürgősségi részlegre, ami nagyban javítja a kis betegek komfortérzetét. Emellett egy fertőtlenítőlámpával is gazdagodik az osztály.

A K&H minden évben meghirdeti K&H gyógyvarázs pályázatát, amelyen az esztergomi Vaszary Kolos Kórház is beadta pályázatát, és a K&H munkatársainak karácsonyi felajánlása jóvoltából most 2,3 millió forint értékben kapnak a gyermekek ellátását segítő eszközöket.

A K&H dolgozói rendszeresen fordítják a pénzintézet által biztosított karácsonyi vacsorájuk értékét jótékony célra, ami most kiegészült a munkatársaink által szervezett karácsonyi vásár bevételével

– mondta el Horváth Magyary Voljč Nóra, a K&H kommunikációs vezetője.

A hatékony gyógyításhoz az innovatív vizsgálati eszközök mellett éppen ilyen fontos, hogy a gyermekek lelki egészségére, komfortos környezetére is figyeljünk, ha már nélkülözniük kell otthonuk kényelmét és megnyugtató közegét. A Vaszary Kolos Kórház Gyermeksürgősségi részlege most 4 ággyal, 8 matraccal és matracvédővel gazdagodott, valamint egy úgynevezett germicid fertőtlenítőlámpa segítségével eredményesen tudják kiirtani a kórokozókat. 

– A kórházakban alapvető fontosságú a magas fokú sterilitás, rendszeresen szükséges gondoskodni a fertőtlenítésről, kiemelten a távozó betegek után. A germicidlámpával gyorsan, hatékonyan és energiatakarékosan tudjuk fertőtleníteni a légteret és az eszközöket is, így védve a hozzánk érkező kis betegeket az esetleges újabb fertőzéstő – mondta el dr. Nyisztor Mónika, a Vaszary Kolos Kórház Gyermekambulancia és Gyermeksürgősségi osztályvezető főorvosa. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában