Emlékezés

2023.03.15. 16:35

A tatai járás több iskolájában is a szabadságharcra emlékeztek

A tatai járás több iskolájában is megemlékeztek az 1848-as szabadságharcról. Az ünnepségekről az iskolák közösségi oldalain számoltak be.

A Jázmis iskolások

A tata Talentum Általános Iskolában a gyerekek Hamary Dániel élettörténetét dolgozták fel. Elképzelték, hogy az idős Hamary interjút ad a Tata-Tóvárosi Híradó című újságnak az 1880-as években, és felidézi fiatalkori emlékeit. Ezeket az emlékeket kisfilmek formájában készítették el a hetedik osztály tagjai. A közös ünnepély után az általános iskolások Hamary Dániel síremlékét, a középiskolások pedig a szülőházát koszorúzták meg. 

Talentumosok is ünnepeltek
Fotós: G. D. V. / Forrás: 24 Óra

A tatai Jázmin Általános Iskolában a március 15-ei eseményeket, négy helyszínen, interaktív formában jelenítették meg. Megemlékeztek városunk márciusi ifijáról Hamary Dánielről. Táncsicsról, Landerer nyomdájáról és együtt dalcsokrot is  énekeltünk. Előzetes feladatként a lányok Szendrey Júliához a fiúk Petőfi Sándorhoz fordulhattak képzeletben kérdéseikkel írásban. Kérdéseik a plakátok mellett az iskola folyosóját díszítik. Zárásként az iskola minden tanulója együtt énekelte a Költő visszatér című dalt.

Tardoson, a Fekete Lajos Általános Iskolában Kissné Török Erika tagintézmény-vezető köszöntője után Csabán Béla polgármester osztotta meg gondolatait a diákokkal. Az ünnepi műsort a 4. osztályosok tartották Csiszár Sára tanárnő szervezésével. 

Tardoson is emlékeztek
Fotós: G. D. V. / Forrás: 24 Óra

Naszályon, az Angyalffy Mátyás Általános Iskola aulájában tartották meg az ünnepséget. A műsorban Ötvös Ildikó, Tóthné Bikádi Anita szerkesztésében 48-as dalokat és Petőfi -verseket hallhatott az ünneplő közönség. A hagyományok szerint a március 15-ei ünnepségen adták át a matematika tantárgyi háziverseny győzteseinek járó díjakat és tanítókat, tanárokat köszöntöttek a térségi tanulmányi versenyeken induló diákok felkészítéséért. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában