Magyar Falu Program

2023.02.15. 19:39

Új otthonra lelt a rendőrcsalád Kecskéden - szolgálati lakást kaptak

Átadták és a napokban birtokba is veheti a körzeti megbízott Kecskéd szépen felújított szolgálati lakását. A több mint 22,6 milliós beruházáshoz a vidékfejlesztést célzó kormányzati támogatás biztosított elegendő forrást.

Wágner Zsanett

Újabb értékkel gazdagodott a sváb település: szépen felújított szolgálati lakás átadó ünnepségére gyűlt össze Kecskéd apraja-nagyja szerdán a Fő utca 3. előtt. A negyvenéves épület jóval korábban átesett már egy külső felújításon, akkor hőszigetelt réteget kaptak a falak, továbbá sokkal korszerűbb nyílászárók váltották fel a régit. Most pedig a ház belső része következett.

Pályázati forrásból modernizálták a radiátorokat, festettek, kicserélték a belső nyílászárókat, felújították a villamos hálózatot és járólapra cserélték a burkolatot. Minderre a Magyar Falu Programon (MFP) elnyert pályázati forrás nyújtott fedezetet, 21 millió 403 ezer 346 forintot. A terveket némiképp felülírták az időközben megemelkedett építőipari árak és döntéshelyzetbe sodorták az önkormányzatot. A képviselők megszavazták az 1 millió 253 ezer forintos kiegészítést, így végül 22 millió 657 ezer 234 forintból újult meg a szolgálati lakás.

Oroszlányból költözik a rendőrcsalád
A szolgálati lakás tavaly novemberben készült el, Dörner Ágnes tervei alapján. Ezt megelőzően, szeptemberben, Pálvölgyi Péter elvégezte a szükséges műszaki ellenőrzést és átadták a kivitelező cégnek a munkaterületet. A pályázatot egy helyi vállalkozó, a Tomayer Kft. nyerte, két hónap alatt elvégezték a megrendelt feladatokat. Kondor Balázs, a település körzeti megbízottja kilenc éve felel Kecskéd közbiztonságáért. Ő és családja költözik majd a szépen felújított szolgálati lakásba a közeli Oroszlányból. Alig várja, hogy másfél éves kislányával, Zsófikával és feleségével, Kondor-Kovács Eszterrel együtt birtokba vegyék az ingatlant. Mint megtudtuk, párja szintén szakmabeli, az oroszlányi rendőrkapitányság egyik nyomozója.

Grúber Zoltán polgármester külön köszöntötte Czunyiné dr. Bertalan Judit térségi országgyűlési képviselőt és dr. Veres Zoltán vármegyei jegyzőt az eseményen. A meghívottak soraiban üdvözölte Emődi Ferencnét, az Oroszlányi Járási Hivatal vezetőjét, dr. Bolehradsky Szilvesztert, az oroszlányi rendőrkapitányság vezetőjét. Végül, de nem utolsó sorban az ingatlan új lakosait: Kondor Balázs körzeti megbízottat és családját.

– Gyors, egyszerű és praktikus – emelte ki Czunyiné dr. Bertalan Judit az elnyert támogatás főbb jellemzőit az ingatlanban tartott köszöntőjében. Az országgyűlési képviselő szerint fontos továbbá, hogy funkcionális beruházásokat támogat az MFP, tehát a kistelepülések célirányos fejlesztései valósulhatnak meg általa. Hozzátette, az összeg a támogató döntést követő öt napon belül megérkezik.

A 2019-ben indult Magyar Falu Programból több fejlesztés létrejött a településen. Mindezt már Grúber Zoltán polgármestertől tudtuk meg. Legyen szó út- és járdafelújításról, közúti takarítóeszközről, de a művelődési ház tetőcseréje és az iskolafelújítás sem mehetett volna végbe a vidékfejlesztést célzó kormányzati támogatás nélkül. Az átadó végén a település első embere átadta a kulcsokat a körzeti megbízottnak, majd magasba emelve a pezsgőspoharat, gratulált az új lakóknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában