Kicsi lány, nagy szívvel

2023.02.09. 11:30

Rákos betegeknek ajánlotta fel gyönyörű barna haját a 11 éves komáromi kislány

Az 5. osztályos Lantos Viki az elmúlt 5 évben tudatosan nem vágatott tincseiből. Szép hosszú hajából paróka készül majd rákos betegeknek.

Szinak Evelyn

Az aranyszívű komáromi kislány hajából paróka készül rákos betegeknek

Forrás: Kisalföld/Lantos Borbély Katalin

Lantos Viktória 11 éves. A haja nemrég még jócskán a dereka alá ért, most azonban éppen csak a vállát súrolja. A fodrász mintegy 35 centimétert vágott le belőle. 

Az ifjú hölgy nem új frizurára vágyott. Jótékony célra ajánlotta fel szép barna tincseit. Hajából a rákkal küzdő gyerekeknek vagy felnőtteknek készülhet paróka.

Az ötödik osztályos kislánynak nem volt mindig olyan szép és dús haja, mint most. Viki a Kisalföldnek elárulta, hogy 3–4 éves koráig szinte kopasz volt. Utána kezdtek el nőni a fürtjei, aminek csak a végeit igazították, mígnem Viki haja már a feneke alá ért.

A hajnövesztés az elmúlt öt évben már tudatos volt. Viki első osztályos kora óta azért nem volt fodrásznál, mert fel akarta ajánlani a haját jótékony célra.

Anyukámtól tudom, hogy vannak gyerekek és felnőttek, akik rákkal küzdenek és a kezelés miatt kopaszok lesznek. Nekik szeretnék segíteni azzal, hogy az én hajamból paróka készülhessen nekik


– mesélt az elhatározásáról Viki, aki a nyisszantás előtt azért kicsit mégis elbizonytalanodott. Farsangra ugyanis Wednesdaynek szeretne öltözni, az Addams Family fekete hajú lányának pedig két hosszú hajfonata van.

A problémát azonban orvosolta két mű hajfonat, amit Vikiék vettek, és ami a célra tökéletesen megfelel majd.

A padtársamnak, Emmának, aki egyben a legjobb barátnőm is, pont ugyanilyen rövid haja van, mint nekem. Most úgy nézünk ki, mint a testvérek. Hátulról könnyű összekeverni bennünket

– lelkendezett a kislány, akinek az anyukája a For You együttesből jól ismert Lantos Borbély Katalin. Az édesanya korábban ugyanezen okból vált meg hosszú hajától. Elmondta, hogy ha az ember parókának szeretné felajánlani a haját, akkor sok kritériumnak kell megfelelni. 

A felajánlónak dús, egészséges, festetlen tincsekkel kell rendelkeznie, de a haj hossza is számít, hiszen minimum 30–35 centit kell levágnia a fodrásznak. Viki tökéletesen megfelelt ezeknek a feltételeknek.

Nagyon jól áll neki a rövidebb fazon. A kislány elárulta, hogy nagyon szeret másokon segíteni, ezért most újra elkezdi növeszteni a haját, hogy pár év múlva megint felajánlhassa azt jótékony célra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában