Parasport Napján

2023.02.23. 11:05

Lélekmozgató a tatabányai Füzes Utcai Általános Iskolában

A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége idén hatodik alkalommal szervezte meg a Magyar Parasport Napján, a Lélekmozgató programot – adta hírül Tatabánya közösségi oldalán.

Kemma.hu

Élvezték a gyerekek az érzékenyítő foglalkozást

Forrás: Facebook/Tatabánya

A program keretében a Vakok és Gyengénlátók Komárom-Esztergom Megyei Egyesülete a Füzes Utcai Általános Iskolával karöltve rendezett csörgőlabda bemutatót, melynek célja a diákok érzékenyítése. A paralimpiai sportágban a látássérült játékosok számára a labda helyzetét a csörgők jelzik. Nemzeti bajnokságot is rendeznek belőle, melyen Vakok és Gyengénlátók Komárom-Esztergom Megyei Egyesületének Tatabánya Csörgőlabda Szakosztálya a tavalyi szezont a harmadik helyen zárta, idén pedig még előkelőbb helyen áll a tabellán, jelenleg a bajnokság második helyezettje. 

A szakosztály eredményességét igazolja az is, hogy két sportolója is tagja a nemzeti válogatottnak. Idén a polgármesteri hivatal is részt vett egy a Lélekmozgató programban. Tatabánya önkormányzata amellett, hogy aktívan is igyekszik részt venni az ehhez hasonló eseményeken, lehetőségeihez mérten mindig támogatja a sporttevékenységet, a fogyatékkal élők sportját.

 

 

Címkék#Parasport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában