FIRST LEGO League Challenge

2023.02.09. 15:27

Különleges, játékos robotverseny lesz az Edutus Egyetemen

A február 10., pénteki baráti versengés adja a FIRST LEGO League Challenge szívét, amely során akár 10 tagú csapatok is ringbe szállhatnak kutatás, problémamegoldás, kódolás, mérnöki tervezés terén és felépített LEGO robotukkal végighaladnak a robotverseny küldetésein. A belépés ingyenes.

M. K.

A csapatok a versenyen az Innovációs projekt keretében valós problémákra is keresik egyedi megoldásukat. A 2022/2023-as szezonban a FIRST LEGO League Challenge kihívás a SUPERPOWERED nevet kapta. A robotjáték során energiaegységeket kell gyűjteni a pálya különböző forrásaiból, és eljuttatni oda, ahol az energiát tárolni vagy fogyasztani fogják. A pontokat az energiaegységek modellekből való eltávolításáért, és célba juttatásáért kapják a résztvevők.

Az egyik regionális selejtezőt az Edutus Egyetem főépületében rendezik február 10-én délután 2 órától (Tatabánya, Stúdium tér 1.). A résztvevő csapatok: ANK Robot Team (Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola és Gimnázium, Kardroid (Karolina Általános Iskola és Gimnázium, Szeged), MóraBot (Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola), FrankaTech (Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégium, Esztergom), CsiThVics-KkTk (Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium), KingfisherZeg (magáncsapat Zalaegerszegről) és a LeGhosts (Tatai Református Gimnázium).

A legjobb eredményt elérő jut az országos döntőbe, valamint februárban a regionális fordulókat követően még két csapat szerezheti meg az úgynevezett Wildcard helyet a budapesti, a tatabányai és a debreceni fordulóból. A szervezők nem csak a versenyzőket várják, hanem a szurkolókat is: a belépés a rendezvényre ingyenes. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában