Zöld felületek

2023.02.24. 15:15

Gallyazták az esztergomi ostorfákat

Ahogy az elmúlt években, úgy idén is emelőkosaras kocsiról metszették meg esztergomi Kossuth Lajos utcában az ostorfákat, a levágott gallyakat pedig ágdarálóval aprították fel. A munkálatok idejére korlátozást rendeltek el a munkaterületre, vagyis a fák alatt található parkolóhelyekre.

Walczer Patrik

Emelőkosaras kisteherautóról metszették meg a fákat

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A korábbi esztendőkben előfordult, hogy a közösségi oldalakon több lakos is hangot adott annak, hogy szerintük drasztikusan visszavágták a Kossuth Lajos utcában található példányokat. Továbbá úgy gondolták, hogy a fák nem fognak új hajtásokat növeszteni, aztán hónapokkal később a természet rácáfolt mindenre és terebélyes lombkoronájuk lett.

Egyébként Hernádi Ádám polgármester nemrégiben közölte a közösségi oldalán, hogy az önkormányzat a fagyos, téli időszak elmúltával új lendülettel folyatja faültetési és zöldfelület rendezési programját. Ennek egyik elemét a Bajcsy-Zsilinszky utca Várhegy és a Bástya Áruház közötti szakaszán láthatjuk, ahová díszkörte fákat ültetnek. Tájékoztatása szerint a zöld felület rendezés a fasor rehabilitációjával kezdődik, tavasszal pedig a talajtakaró évelőágyások létesítésével folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában