Mesevilág

2023.02.26. 09:55

Farsangi Mesekarnevált szerveztek a megyei könyvtárban (fotók)

Mesekarneválra várták a kicsiket és a nagyokat a hétvégén a József Attila Megyei és Városi Könyvtárban. Délelőttől késő délutánig megannyi érdekes családi program zajlott, nehezen tudtak választani az érkezők. Sokan különleges jelmezeket öltöttek. A hercegnő volt a legnépszerűbb, de csillámló katicák, színes pillangók is „repkedtek” a könyvtár tereiben. Nem véletlenül, hiszen aki jelmezben érkezett, meglepetést, apró ajándékot is kapott. 

Sugár Gabi

Tátott szájjal hallgatták a jelmezbe öltözött gyerekek a meséket

Forrás: 24 Óra

Fotó: 24 Óra

A gyermekkönyvtári részlegben nagy volt a nyüzsgés egész nap. Álarcok tucatjai készültek szorgos kezek nyomán, és persze az intézmény munkatársainak segítségével. A gyerekek mellett szüleik is boldogan bekapcsolódtak a programba. Népszerű volt a papírszínház is, tátott szájjal hallgatták a legkisebbek a meséket. Ha valaki elfáradt, egy kis kaláccsal és kakaóval frissíthette fel magát. 

Találkozások
Találkozhattak Palásthy Ágnessel, s megtudhatták, hogy merre tekereg a bőregér. Miklya Luzsányi Mónika a Zűrös Zénóval és a malacokkal ismertette meg a gyerekeket. Mesélt Igaz Dóra, majd közönségtalálkozók következtek. Darvasi László bemutatta Trapitit és Pálcikát, Végvári Imre a Jövőmenőkről mesélt, majd Harcos Bálint varázsolta el interaktív meseolvasással a gyerekeket. A Csiribú-csiribá! ezerféle helyszínre repítette a legkisebbeket.

Az egész napos kézműves foglalkozás mellett óránként szerveztek foglalkozásokat is a családoknak. A nap Mesével Hangoló „Nyitnikék” tavaszváró zenés előadással zárult. A RáHangoló produkció háziasszonya, Ocskai Gabriellával és Tóth Zsóka előadóművész, valamint fuvolájával Simó Anna repítette messze a gyerekeket a zsúfolásig megtelt előadóteremben. A tavaszi mese felvezetőjében természetesen megismerkedhettek a gyerekek a hangszerrel is, annak jellemző tulajdonságaival. 

Majd jött a mese, amelyet megannyi tavaszköszöntő dallam színesített az előadás során. A legkisebbek többsége pedig jelmezekben, élénk, tavaszi színekbe öltözött ruhákban tapsoltak, énekeltek az interaktív előadás alkalmával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában