Támogatás

2023.01.21. 22:04

Újra lesz Tatán Eszterházy ösztöndíj

Újra pályázhatnak az érdeklődők a Esterházy Ferenc Művészeti Ösztöndíjra.

Kemma.hu

Az idei első találkozón a Tatai Mecénás Közalapítvány kuratóriuma megvitatta az elmúlt év eseményeit és az idei terveket is. Az eseményről a tata.hu számolt be. Az alapítvány célja a tatai, valamint Tatával kapcsolatos művészeti értékek, események támogatása, a művészek és a művészeti közélet működésének segítése.

Tavaly többek között megvalósult a nyári művészeti fesztivál, melyet az Építők parkjában a Talentum Iskolával közösen szerveztek meg. Illetve segédkeztek a gróf Esterházy Ferenc kriptájának fedelének megújításában, azon ugyanis rossz dátum szerepelt. És támogattak egy zenei CD kiadását is. Az idei a terveikben pedig szerepel a Pasztell Nemzetközi kiállítás megszervezése.

Idén újra indítják a 2021-ben létrehozott Esterházy Ferenc Művészeti Ösztöndíjat is. Mint mondták: a tavaly beérkező pályázatok nem érték el a megfelelő színvonalat, illetve egy pályázat nem felelt meg a kiírt feltételeknek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában