Múltidéző

2023.01.27. 07:00

Téli alapozás Tatán - így készültek a szezonra olimpiai és világbajnok sportolóink

A 62 évvel ezelőtti felvételen az oroszlányi Huszka Mihály és a tatabányai Földi Imre is feltűnik. Utóbbi nem kevesebb, mint 130 kilót emel a feje fölé. Többször is.

Kemma.hu

Tatán, az Öreg-tó partján indult a téli felkészülésben részt vevő sportolók napja

Forrás: filmhiradokonline.hu

Hajrá magyarok! Mindent bele! Üsd ki! Dobd már kosárra! Ez aztán a verseny!
– Mi ez, mi történt? Elszakadt a film?
– Szó sincs róla! Ezeket a filmkockákat szántuk a téli hónapok sporteseményeinek. De sajnos felvételt nem készíthettünk, mert az idén télen elfelejtkeztek a sportesemények megrendezéséről.

– ezzel a geggel kezdődik az 1961-es Magyar Sporthíradó januári adása, amelyből azért az is kiderül, hol találjuk télen a sportolókat. Nem másutt, mint Tatán, ők ugyanis már a tavaszi versenyekre készülnek az év első hónapában.

1961. JANUÁR
MAGYAR SPORTHÍRADÓ1.
Az oroszlányi Huszka Mihály is Tatán készült az idényre
Forrás: filmhiradokonline.hu

A felvételen atlétákat látunk, akik szorgalmasan eddzenek a tatai tó partján. Később bekukkantunk egy tornaterembe is, ahol magyar bajnokok, világbajnokok, olimpiai bajnokok alapozzák meg állóképességüket technikájukat és izomerejüket a 61-es szezonra.

1961. JANUÁR
MAGYAR SPORTHÍRADÓ1.
Földi Imre, amit éppen 130 kilót emel
Forrás: filmhiradokonline.hu

A súlyemelők közül az oroszlányi Huszka Mihály, és a tatabányai Földi Imre sem marad el a szorgalmas munkában. Ahogy forog a film, Földi éppen 130 kilogrammot emel a feje fölé. Nem is egyszer. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában