Megemlékezés

2023.01.15. 14:27

Szívszaggató történetekről hallgattak előadást a doni katasztrófa áldozatairól a dorogiak

Az előadás után néma csendben, szomorú szívvel emlékeztek a helyiek.

Walczer Patrik

Fejet hajtottak a fiatalok az emlékműnél Dorogon

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Visszaemlékezések, tábori levelek révén családi sorsokról, szívszaggató történetekről is hallhattak azok, akik részt vettek pénteken a doni katasztrófa nyolcvanadik évfordulója alkalmából a Hősök terén tartott megemlékezésen. 

Puksa Ferenc főszervező elmondta, hogy gyermekkora óta érdekli a történelem és fiatalkora óta foglalkozik a Don-kanyar témakörével is. Egy héttel korábban vetette fel Szabó-Berghauer Zoltánnak, a Dorog Város Művelődési Ház és Könyvtár intézményvezetőjének a megemlékezéssel kapcsolatos ötletét, melyet egyébként az önkormányzat is támogatott.

 Szabó-Berghauer Zoltán, a könyvtár igazgatója
 Szabó-Berghauer Zoltán, a könyvtár igazgatója
Fotós: Walczer Patrik / Forrás: 24 Óra

Puksa Ferenc köszöntőjét személyes gondolatokkal kezdte. Számára a legmeghatóbb az, hogy a sereg egy része nem élsportolókból és elit katonákból, hanem olyan, hozzánk hasonló személyekből állt, akik az embertelenségben is meg tudtak maradni embernek. A résztvevők közül többen gyertyákat is gyújtottak és beszélgettek a Honvéd Zrínyi Sportegyesület Katonai Lovas Szakosztályának tagjaival is, akik korhű huszár egyenruhában jöttek el Dorogra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában