Évértékelő

2023.01.04. 19:55

Sűrű év után vágtak neki 2023-nak a sárisápi tűzoltók

Változatos feladatokat hozott 2022. az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sárisáp önkénteseinek számára.

W. P.

Újult erővel folytatják a következő évet is

Forrás: Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sárisáp ÖTES/Facebook

Összesen 30 hivatalos riasztásuk volt az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sárisáp önkénteseinek – számolt be hivatalos közösségi oldalán a szervezet. Mint írják, segédkeztek épületek oltásánál, oltottak avartüzet, vonultak balesetekhez, végeztek szivattyúzást és egyéb műszaki mentést is, amelyekben sikeresen helyt álltak. Ezek mellett megjelentek jótékonysági rendezvényeken, közösségi programokon a falvakban, kerek évfordulón Héregen.

Sok esetben riasztások nélkül oldották meg a helyzeteket, amik nem voltak akkora volumenűek, hogy a hivatásos egységeket kelljen értesíteni emiatt. Kerültek bajba is elromlott eszközökkel, amelyek esetében nagyon gyorsan segítségeket kaptak, ezért ezúton is köszönetét fejezte ki az önkéntes egyesület. 

– A tavalyi év a drágulásokról szólt, ami nehéz helyzetekbe hozott minket is, de igyekeztünk megoldani mindent, mely az Önök támogatása nélkül nem sikerülne. Köszönetet szeretnénk mondani mindenkinek, aki segítette munkánkat, melyet Önökért teszünk, önkéntesen – írta közösségi oldalán a szervezet. 

Mint tudatták, sok támogató önként jelentkezett, hogy segítene pénzbeli és egyéb támogatással, adója 1 százalékos felajánlásával. Külön köszönetet mondtak a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak, Sárisáp és Annavölgy község önkormányzatának, valamint magánszemélyeknek és cégeknek is, akik segítették működésüket. A támogatások mellett megköszönték a lelkes csapatnak és családjuknak a munkát, akik az egész év folyamán ahogy tudtak, részt vettek a tűzoltóság életében. 
A 2022-es évet lezárva, újult erővel folytatjuk a következő évet – zárul a sárisápi önkéntesek összefoglalója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában