Odafigyelés

2023.01.14. 14:00

Metszéssel védték meg a munkálatok alatt álló Gesztenye fasor fáit (videó)

Előmetszették a fákat Tatán, a Gesztenye fasoron. Ezzel óvják az esetleges további sérülésektől azokat.

Goletz-Deák Viktória

Korábban a munkagépek több kárt is okoztak a fákban, most metszéssel védték meg őket

Forrás: 24 Óra

Fotó: Faljsz Péter

Mint arról korábban beszámoltunk: a Gesztenye fasoron szeptemberben kezdődtek el a felújítási munkák, jelenleg a harmadik szakasznál tartanak. A korábbi munkák során, a csatornafelújítást végző cég munkagépei megrongálták az út szélén sorakozó fákat. Az önkormányzat a kivitelező céggel egyeztetve kereste a megoldást a problémára. 

A város közösségi oldalán, a napokban közzétett videóban Tata főkertésze, Csicsai Frigyes számolt be a fejleményekről. Mint elmondta: alpinista favágók végezték a fák szakszerű metszését. A beruházáshoz használt munkagépek nagy hatótávolsága miatt volt szükség a beavatkozásra. Így irányítottan tudják a megfelelő magasságra vágni az ágakat és nem a gépek törik le azokat, azzal jóval nagyobb sérüléseket okozva. Hozzátette: a vágási felületeket minden esetben sebkezelővel kezelték, ezzel is gyorsítva a fa gyógyulását. Ezzel tudják biztosítani a fák egészségét. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában