Áldás

2023.01.27. 19:26

Kiállítóterem és hittantábor - nagy tervei vannak az új dunaalmási lelkésznek

Hamar befogadta a gyülekezett az új dunaalmási lelkészt, Schönberger Klárát. Mint arról már korábban beszámoltunk: a lelkész tavaly szeptembertől vette át a gyülekezetet, és nagy, ambiciózus tervekkel érkezett a településre.

G. D. V.

A gyülekezet hamar befogadta az új lelkészt

Fotó: G.D.V.

– Egy kis rózsakertet szeretnénk kialakítani a református templomnál, amelynek a közelében fut a kerékpárút és a Lilla-forrás is. Sajnos ez most nagyon el van hanyagolva, ezért keressük a megoldást a polgármesterrel a terület rendezésére – mondta a lelkész a reformatus.hu-nak, hozzátéve, a templom felső részén kiállítási termet szeretne kialakítani, illetve a parókia udvarának egyik részén sátorozóhelyet álmodott meg, ahol hittantábort is tudnak majd szervezni.

A lelkipásztor lapunknak elárulta, hogy a gyülekezeti élet is egyre jobban felpezsdült. Hamar befogadták, szeretettel fordulnak felé és férjéhez, szívesen munkálkodnak együtt. Folyamatosan ötletelnek a gyülekezeti élet fellendítéséért. 

– Szolgálatomat meghatározza, hogy együttműködünk, küzdünk és dolgozunk a közös célért. Az egyházközség nem egyszemélyes. Úgy hiszem, akkor működik jól, ha mindenkinek van feladata, és szívesen részt vesznek benne – emelte ki.

Ajándék
Különleges áldásban volt része a lelkipásztornak, hiszen múlt év végén barátaiktól kapott ajándékot a Szentföldről, a Jordán forrásának vizéből, így várhatóan ezzel keresztel majd. Advent idején egy ökumenikus alkalmon a betlehemi láng is világított náluk. Klára meghatónak nevezte, milyen örömmel fogadta a gyülekezet a forrásvizet és a lángot.
– Megélhettük, hogy a béke lángja a Szentföldről és a Jordán vize itt találkoztak. 

Klára szolgálatához tartozik a hittanoktatás is. A helyi általános iskola mind a nyolc osztályában ő foglalkozik a diákokkal, és az óvodában is hirdeti az igét. 

Mint azt lapunk megtudta, Dunaalmáson erre az évre huszonegy keresztelési előjegyzés érkezett, köztük két család, a gyerekek közül többen konfirmálni szeretnének pünkösdkor. 


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában