Ételosztás

2023.01.16. 18:08

Januárban és februárban is osztanak Esztergomban melegételt a baptisták

Pöltl Zoltán

Januáran és februárban is meleg étellel várják a rászorulókat

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

Kétszáz adag babgulyást osztott ki január 16-án az esztergomi Baptista Szeretetszolgálat. Az egyik helyi étteremben készített ételt egységes dobozokban kapták meg a rászorulók, a finom leves mellé két szelet kenyér is járt. A Kapcsolatok Házában rendezett esemény a Magyar Suzuki Zrt. több, mint
egymilliós támogatásának köszönhetően valósulhatott meg az adományozás, de egy másik étterem 80 darab pizzát és magánszemélyek 100 tábla csokoládét ajánlottak fel az akcióra. 

A fennmaradó költségeket a helyi baptista gyülekezet adta össze, mely közösség a saját és a Máltai Szeretetszolgálattól kapott kapcsolati információk alapján hirdette meg a rászorulók között az ételosztást. A baptistáktól kapott információk szerint az ételosztás január 23-án, majd pedig februárban is több alkalommal lesz. A mostani akcióról szólva elmondták, hogy a karácsony előtt intenzív támogatói megmozdulások a tapasztalat szerint januárban, februárban megszűnnek, ezért választották a baptisták a mostani időszakot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában