Oktatás

2023.01.28. 12:34

Akár egy év alatt is elvégezhető a kétéves mesterképzés az Edutuson

Az Edutus Egyetem szeptembertől a következő 120 kredites – vagyis a mintatanterv szerint két év alatt elvégezhető – mesterképzéseket kínálja, állami ösztöndíjas és önköltséges formában egyaránt: ellátásilánc-menedzsment MSc (levelező tagozat, Budapest), marketing MSc (levelező tagozat, Budapest és Székelyudvarhely) és műszaki menedzser MSc (levelező tagozat, Tatabánya). A jelentkezési határidő február 15.

Kemma.hu

Február 15-ig várják a jelentkezőket

Forrás: Edutus Egyetem

A mesterképzések elvégzésének ideje lerövidíthető a korábbi felsőoktatási tanulmányok és/vagy szakirányú munkatapasztalatok beszámításának segítségével. Az ellátásilánc-menedzsment MSc és marketing MSc képzések esetén a korábbi felsőoktatási tanulmányok alapján beszámítható maximum 60 kredit, szakirányú munkatapasztalat alapján maximum 30 kredit. 

Összesen beszámítható 60 kredit, ebben az esetben a képzés egy év alatt elvégezhető. Műszaki menedzser MSc képzés esetén a korábbi felsőoktatási tanulmányok alapján beszámítható maximum 30 kredit, a szakirányú munkatapasztalat alapján pedig maximum 30 kredit, összesen 30 kredit, mely esetben a képzés másfél év alatt elvégezhető. Az állami ösztöndíjas helyek száma 25.

– A kreditbeszámítás minden jelentkező esetén egyedileg történik a korábbi tanulmányok és munkatapasztalat elbírálása - mondja Némethné dr. Gál Andrea rektor, aki hozzátette: - Ezt az egyetem Kreditátviteli Bizottságánál kell kérvényezni a felvételi eljárás során, legkésőbb a felvételi beszélgetés időpontjáig, ami május végén, június elején várható. Erről a felvételiző e-mailben kap értesítést. A kreditbeszámítás alapját képezi a korábbi tanulmányok elismerése esetén a tantárgyi tematika, tantárgy teljesítésének igazolása. 

Munkatapasztalat esetén a korábbi vagy jelenlegi munkaviszony igazolása, munkaköri leírás, a munkatapasztalat ismertetése a felvételi beszélgetés során. A beszámítás eredményéről a bizottság június folyamán írásban tájékoztatja majd a jelentkezőket. Azt is megtudtuk, hogy önköltséges formában nincs létszámkorlát, szeretnék, ha sokan jelentkeznének. 

– Mesterszakos hallgatóink túlnyomó része dolgozik, és jellemző a tandíj céges támogatása, ami a tanulmányi idő rövidülése esetén nyilván csökken - tette hozzá Némethné Gál Andrea. - Az is fontos szempont lehet, hogy ha valaki rövidebb idő alatt szerzi meg a mesterfokozatot, hamarabb lesz lehetősége ehhez a végzettségi szinthez kötött munkakörben elhelyezkedni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában