Pályázat

2023.01.27. 18:40

Civil szervezeteket segíthet a szavazat - 6 helyi projektre voksolhatunk

Elindult a Tesco „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű programjának 12. fordulója, melyben a vásárlók térségünkben tevékenykedő alapítványok és egyesületek projektre is leadhatják a voksukat – közölte a cég a hivatalos oldalán.

W.P.

Mint ismert, a Tesco üzletlánc 2016-ban indította el „Ön választ, mi segítünk” programját, melynek célja, hogy a vállalat hazánkban kis helyi kezdeményezéseket támogathasson. Az évente kétszer kiírt pályázatra az érdeklődő szervezetek lakókörnyezet-szépítő, a helyi közösségi életet felpezsdítő, egészségmegőrzést, egészséges életmódot, valamint oktatást és képességfejlesztést támogató kezdeményezésekkel jelentkezhetnek.

A beérkező pályázatokat független szakértők bírálják el, ők választják ki a körzetenként azt a három projektet, ami továbbjut az áruházi szavazási szakaszba. Végül az üzletek vásárlói döntenek arról, hogy körzetenként melyik program részesüljön támogatásban.

A 12. fordulóban több vármegyei projekt is versenyez. Szavazhatunk a "Fokról Fokra " a Fogyatékos Gyermekek Neveléséért és Oktatásáért Alapítvány „Együtt sikerülni fog - Közösségi tér kialakítása a szabadban” című pályázatára, melyet Esztergomban valósítanának meg.

A Zöld Levelecske Nyílt Alapítvány „Közlekedés okosan” című dorogi projektje is várja a voksokat. Az AlterEgom Egyesület panoráma tűzrakóhely kialakítását tervezi, a Tiszta Tatabányáért Egyesület a vármegyeszékhelyen sajátos nevelési igényű gyermekek óvodájában újítaná fel az udvart.

Támogathatjuk a Szülők és Pedagógusok a Gyermekekért Alapítvány „Hajrá, robotok!” nevű oroszlányi pályázatát, de akár a Süttő Község Óvodásaiért, Bölcsődéseiért Közhasznú Egyesület „Bölcsis, ovis zöldséges magaságyások a jövőnkért” kezdeményezését is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában