Kedven kedvenceink

2023.01.20. 17:30

A Tappancs Állatotthon lett a győztes: 100 ezer forintos jutalmat kaptak az árva cukiságok

Lezárult a Mediaworks Hungary Zrt. Kedvenc kedvenceink játéka, melyen vármegyénkben az állatmenhelyek kategóriában a tatabányai Tappancs Állatotthon Alapítvány végzett az első helyen. Jutalmuk 100 ezer forint értékű állateledel-utalvány, melyet a napokban kaptak meg.

W. Zs.

Tappancs Bella is nagyon örül a nyereményfalatoknak

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

 Az alapítvány vezetőjével, Balaskó Ágnessel beszélgettünk arról, hogyan fogadták a nyereményt, mire használják fel, és a menhely aktuális történéseiről is szót ejtettünk. Él két hasnyálmirigy gyulladásban szenvedő kutyus a menhelyen, akiknek nagy szükségük van a diétás tápra a mielőbbi felépülésükhöz. 

Bátor, a csodaszép keverék nagytestű kutyus kettő éves; Szofika, a németjuhász jellegű eb pedig nyolc. Egyikőjük már komoly gyógyszeres kezelésen van túl, míg a másik csak most kezdte azt. Ők ketten a Tappancs Állatotthon Alapítvány lakói, akik súlyos hasnyálmirigy gyulladásban szenvednek egy ideje. Diétás tápot kapnak, ami nagyon költséges. Többek között ilyen jellegű eledelre fordították azt az összeget, amit cégünk, a Mediaworks Hungary Zrt. Kedvenc kedvenceink játékán nyert a menhely.

A kiskedvencek is nagyon hálásak az adományért
A kiskedvencek is nagyon hálásak az adományért
Fotós: Hagymási Bence / Forrás: 24 Óra 

– Nagyon örülünk a nyereménynek és hálásak vagyunk a szavazatokért – nyilatkozta lapunknak Balaskó Ágnes, a telephely vezetője. Mint mondta, néhány napja kapták meg az utalványt, így még nem költötték el a teljes összeget, de minden forint nagyon jól jön. 

A Tappancs Állatmenhelyen szinte mindig telt ház van
A Tappancs Állatmenhelyen szinte mindig telt ház van
Fotós: Hagymási Bence / Forrás: 24 Óra

Hozzátette, mindig teltházuk van, ezért nagy szükség van örökbefogadókra. Aki úgy dönt, hazaviszi leendő kiskedvencét, az duplán segít. Szebbé teszi a választott állat életét, és lehetőséget ad egy másiknak arra, hogy bekerüljön a menhelyre, és neki is esélye legyen a jobb életre. Indult már mentorprogram, melynek keretében kutyasétáltatókat kerestek, de szerveztek táborokat is az örökbefogadási kedv növelésére.

Teltház 
Jelenleg 59 kutya és 13 cica él a menhelyen, tehát bőven lesz jelentkező a nyereményfalatokra. Szerencsére ezen kívül is történtek jó dolgok az elmúlt hetekben a menhelyen. A kenelek közé lemezeket szereltek, a kutyusok teljes szeparációja miatt.  A Tappancs Állatotthon Alapítványhoz folyamatosan érkeznek felajánlások, cégektől és magánszemélyektől is. Ennek ellenére minden elfogy rövid idő alatt.

– A gazdasági recesszió hatására többen megválnak az állattól, ha mégis örökbefogadnak, akkor is csak kistestű ebet. Pedig a felelősség ugyanakkora – mondta Balaskó Ágnes, aki szerint most az elhagyási kedv nőtt meg hirtelen. 

A menhely egyik legidősebb lakója Lefety, a schnauzer keverék és a németjuhászok sem mai darabok, Zana és Rex felügyelő. Apolló, a méretes dog is „eladó” sorban van.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában