Buli

2023.01.18. 20:20

A születésnapos Nagy Feró volt a szákszendi jótékonysági bál sztárvendége

Dr. Író Sándor plébános meghívására különleges sztárvendég érkezett a XVI. Katolikus Jótékonysági Egyházi bálra, aminek a közelmúltban látványos felújításon átesett faluház adott otthont.

Wágner Zsanett

Nagy Feró volt az est sztárvendége

Forrás: Facebook/KE Vármegyei Önkormányzat

Még mielőtt az országosan ismert énekes fellépett volna, dr. Író Sándor emelte magasba a poharát. Pohárköszöntőjében üdvözölte a megjelent vendégeket, köztük dr. Veres Zoltán vármegyei jegyzőt és Hartmann Imre alpolgármestert. A kultúrprogramban elsőként a helyi tánccsoport lépett színpadra, a Top Dance, amit kedves megvendégelés következett. A vacsorát egy várva várt fellépés zárta, Nagy Ferót köszönthették soraikban a bálozók. 

A Kossuth-díjas énekes, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere már nem először jár a településen. Hét és tíz évvel ezelőtt ugyancsak vendégelőadóként kapott meghívást a faluházba és akkor olyan kellemes emlékekkel távozott, hogy azóta is szeretettel a szívében gondol vissza a szákszendi fellépésére. 

A hétvégén következett a folytatás: a bál időpontja egybeesett Nagy Feró születésnapjával, így a nemzet csótányaként ismert előadó Szákszenden ünnepelte 77. születésnapját. Csokoládétorta járt az ünnepeltnek, azonban ő sem érkezett üres „kézzel”. Jól ismert dalokkal alapozta meg a bál hangulatát. A közönség vastaps kíséretében énekelte vele együtt: „Már csak emlék, mikor még nem voltál, az volt az igazi nyár, az idő oly gyorsan száll...”

A hajnalig tartó bálon a Jázmin Duó szolgáltatta a továbbiakban a talpalávalót. Dr. Író Sándor elmondta, a bevételt a plébánia melletti Karitász ház törlesztőjének fedezésére fordítják. A plébános beszámolt azokról a fejlesztésekről is, amik a település határában lévő katolikus templomot érintik.  

– Két fontos projektről beszélhetünk a Munkás Szent József-templomban. Jó úton halad a plébánia külső szigetelése és a ravatalozó felújítása is. Minderre a Magyar Falu Program biztosít elegendő anyagi forrást – számolt be róla a plébános, aki egyébként két évvel ezelőtt megáldotta a Karmelita Kolostort.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában