Fejlesztések

2022.12.22. 18:29

Százmilliókból korszerűsödnek megyei gyermekintézmények

Öt település számára érkezett további, ezúttal közel 400 millió forintos ajándék a karácsonyfa alá. Négy óvoda, egy bölcsőde és egy iskola felújítása válik lehetővé a megyei önkormányzat által koordinált TOP és TOP Plusz keretében - tudatta közleményében a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal.

Kemma.hu

Az elmúlt hetekben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban 7,3 milliárd forintnyi fejlesztés megítéléséről érkezett hír. Eddig összesen 87 település pályázatáról született támogatói döntés 13 milliárd forintos összegben. Az Irányító Hatóság most újabb négy település projektjének adott zöld utat. 35 millió forintot kap felújításra a Várgesztesi Német Nemzetiségi Óvoda. 150 millió forintból korszerűsíthetik a Tarjáni Német Nemzetiségi Óvodát, hogy több kisgyermek befogadására legyen képes. A bajnai óvoda és játszóudvarának fejlesztésére több, mint 78 millió forint áll rendelkezésre. A Dadi Nefelejcs Óvodában az épület tetőhéjazatának hőszigetelését tervezik, aminek megvalósítására most 35 millió forintot nyertek.

További két jó hír, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megkezdett projektek többlet támogatást kaphatnak. Bajnán a mini bölcsőde létrehozása eredetileg csaknem 79 millió forintos támogatást nyert, majd 11 milliós plusz forrást kapott, és ezúttal újabb mintegy húszmilliós ráemelés érkezhet, hogy az óvodai épület bővítése sikeresen megvalósulhasson.

A tatabányai Éltes Mátyás iskola korábban mintegy 163 millió forintot nyert energetikai korszerűsítésre, most pedig több, mint 103 millió forint többlettámogatás érkezik, hogy megtörténhessen a falak szigetelése, a nyílászárók cseréje és az akadálymentesítés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában