Közgyűlés

2022.12.16. 17:01

Hosszas vita előzte meg a kosárcsapat támogatását az oroszlányi testület ülésén

Az idei esztendő utolsó képviselő-testületi ülésén 12 napirendi pontot tárgyalt az oroszlányi grémium.

W. Zs.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Az oroszlányi testületi-ülés egyperces néma főhajtással kezdődött, a 89 éves korában elhunyt Huszka Mihály világ- és kétszeres Európa-bajnoki ezüstérmes, olimpiai 6. helyezett oroszlányi súlyemelő, edző emlékének adózva. Az egykori kiváló sportolónak az önkormányzat támogatásával életrajzi kötete is megjelent, emellett 2014-ben ,,Oroszlányért” kitüntető díszoklevéllel ismerte el őt a képviselő-testület.

Lazók Zoltán polgármester ismertette a két ülés közötti fontosabb eseményeket, a hozott döntéseket, a lejárt határidejű határozatokat. Ezután a képviselők jóváhagyták a Volánbusz jövő évi támogatását, valamint támogatták a házi segítségnyújtásról szóló és a dadi önkormányzattal kötendő megállapodást, továbbá a város 2023-as egészségügyi programját.

A képviselők hosszas vita után, megoszló szavazati arányban támogatták az OSE Lions Sport Nonprofit Kft. 2023. évi kamatmentes, visszatérítendő 50 millió forint összegű támogatási kérelmét, majd döntöttek a jövő évi központi orvosi ügyeleti szolgáltatásról.

A polgármester tájékoztatott az általános intézményi és közvilágítási célú villamosenergia-adásvételi szerződésekről a jövőre vonatkozóan. A kiírásra beküldött három ajánlat közül mindkét rész esetében az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. nyújtotta be a legalacsonyabb összegű árajánlatot. Eszerint az általános célú (intézményi) villamos energia  nettó egységára kilowattonként nettó 187,39 forint lesz, a közvilágítási rész nettó 163,85 forint.

A szerződéskötés folyamatban van. A tárgyalás végén Lazók Zoltán a jelenlévőknek és a város lakosainak békés, meghitt karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendőt kívánt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában