Kérdések

2022.11.25. 20:00

Titkok a Tulipános Ház körül?

A tatabányai járásbíróság arra kötelezte Tatabánya önkormányzatát, hogy adja át a Tulipános Ház felújításával kapcsolatos, a kivitelezővel folytatott levelezésének másolatát Schmidt Csabának.

Takács Zoltán

Forrás: Kemma.hu

A Fidesz-KDNP frakcióvezetője még tavasszal fordult közérdekű adatkéréssel Szücsné Posztovics Ilonához (Összefogás Tatabánya Fejlődéséért), hogy a Tulipános Ház kivitelezése alatt a polgármester és a felújítást végző EBH Invest közötti levelezést megismerhesse.

Mint közösségi oldalán Schmidt Csaba írta: „Legnagyobb meglepetésemre polgármester-asszony mondvacsinált okokkal nem adta ki a levelezést, pedig a levelek egy részét még én kaptam városvezetőként, illetve én írtam alá. A mai napig nem tudom, hogy mit szeretett volna titkolni ebben az ügyben Szücsné Posztovics Ilona, de a kérdést nem hagytam annyiban és bírósághoz fordultam a levelek kiadása érdekében.”

 

A bíróság múlt héten ítéletében kimondta, hogy az ügyben 2018.május 1. és 2021. december 7-e között született levelezés másolatát át kell adnia az azt kérelmező képviselőnek, mindemellett pedig 127 ezer forint perköltséget is meg kell fizetnie az önkormányzatnak.

Nem ez az első eset
Korábban is volt már eljárás a Tulipános Ház felújítása ügyében. Korábban Boda Bánk László (Mi Hazánk) tett feljelentést a mintegy 300 millió forintnyi elmaradt kötbérrel kapcsolatban „ismeretlen tettes által elkövetett nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés.

Schmidt Csaba november 24-i bejegyzésében közölte: bízik benne, hogy törvényes határidőn belül megkapja az iratok másolatát, amiket nyilvánosságra fog hozni. 

Mint írta, erre azért van szükség, mivel továbbra is számos kérdésre nincs válasz a Tulipános Ház-ügyében, többek között arra, hogy miért engedték el a kötbért, miért nincs kész még mindig a kerítés, mikor készülnek el a kormányhivatal által előírt hibajavítások, valamint hogy a közgyűlési döntés ellenére miért nem indított kártérítési pert a műszaki ellenőr ellen a városvezetés. Az ügyben kerestük Tatabánya önkormányzatát is, kérdéseinkre egyelőre nem kaptunk választ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában