Természet

2022.11.02. 19:48

Tardosról készített kisfilmet a lelkes természetjáró riporter (videó)

Egy lelkes természetjáró riporter készített egy rövidfilmet a Gerecse hegyei között megbúvó Tardos községről.

Goletz-Deák Viktória

Forrás: YouTube

„Ötszáz méter magas hegyek közötti szurdok, via ferrata sziklamászó hely, erdei kirándulás és vad sziklák melyekből évezredek óta a vörösmárványhoz hasonlító köveket bányásztak.  Mátyás király palotáit is ilyenekkel díszítették.  A völgyben fekszik Tardos, melynek lakói büszkék szlovák gyökereikre és ma már kedvelt turista célpont és kirándulóhely.”

Ezzel a kísérő szöveggel tette fel Tardosról készített kisfilmjét a Youtube-ra Hujber Zoltán. A lelkes túrázó a Kemma.hu-nak elárulta, hogy az eddig elfeledett vagy felfedezetlen értékeket keresi egy átutazó szemével.

– A csatornán 3000 lakos alatti magyar falvakról készítek kedvcsinálót, kordokumentumot. Már készül Tarjánról szóló kisfilmem is – mondta az egyébként riporterként dolgozó férfi. Hozzátette: szabadidejében saját felszerelésével, ingyen, reklám nélkül készíti és teszi elérhetővé a 2 perces kisfilmjeit.

– Munkám során bejárom az egész országot és rengeteg olyan gyönyörű települést láttam, amiről nem, vagy nagyon kevés turisztikai anyag készül. Ezért gondoltam, hogy készítek róluk egy-egy kisfilmet, ezzel is felhívva értékeikre a figyelmet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában