Segítség

2022.11.03. 18:04

Táblákat helyeztek ki a túrázóknak négy bányásztelepülés körül

Ismertető táblákat helyeztek ki Csolnokon, Sárisápon, Annavölgyön, Tokodon, Mogyorósbányán és Kesztölcön, hogy segítsék a tájékozódást a Bányászkör Instant Túrák során – tudatta a szervezet a közösségi oldalán.

W.P.

Hartyán Csaba, a Bányászkör Instant Túrák szervezője is segített a táblák kihelyezésénél

Forrás: 24 Óra

Fotó: W.P.

 A Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) természetjáró szakosztályának négy tagja indult el szerszámokkal és táblákkal felpakolva, hogy az említett településeken ismertető táblákat helyezzenek el. A tábla előlapján bemutatják a Bányászkört és hogy hogyan kell instant túrázni, valamint az adott település körének a leírását térképpel. A hátlapra pedig település helytörténeti információk kerültek.

Hartyán Csaba, a Bányászkör Instant Túrák szervezője lapunknak korábban elmondta: a táblák Csolnokon, a Bányászmúzeum mellett (a Borókási-táró kör indulópontja, valamint két másik kiskör: a Reimann-altáró- és az Erzsébet-akna-kör is érinti), Sárisápon, a polgármesteri hivatal előtt (a XX-as-akna kör indulópontja), Annavölgyön, a központi buszmegállónál (a Pálinkás-táró-kör indulópontja), Tokodon, a templomnál (Erzsébet-akna kör indulópontja, a Tanbánya-kört is érinti), Kesztölcön, a bányász emlékműnél (a Lencsehegy-kör indulópontja) és Mogyorósbánya központjában (nem messze innen indul a Tanbánya-kör útvonala) találhatók.

A Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület természetjáró szakosztálya 2020 őszén hozta létre a “Bányászkör” instant túramozgalmat és a bejárásához szükséges infrastruktúrát. A tematikus túramozgalom létrehozásának a célja az volt, hogy a dorogi kistérség szénbányászatához kapcsolódó tárgyi emlékeket és természeti értékeket bemutassák, valamint a frekventált útvonalakat elkerülő helyszíneket felkereshetővé tegyék.

 

Címkék#BEBTE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában