Jubiláltak

2022.11.11. 16:22

Szociális dolgozók munkáját ismerték el Nyergesen

A városi Szent Mihály Plébánia fenntartásában működő, főutcai Szent Mihály Idősgondozási Központ ünnepséget tartott a szociális munka napja alkalmából napközije épületében.

Fenyvesi Károly

Forrás: 24 Óra

Fotó: Fenyvesi Károly

Az eseményre tortával is érkezett meghívottként Mihelik Magdolna, a település polgármestere. A városvezető a munkatársak munkáját, tevékenységüket elismerve, egy-egy szál virággal, bonbonnal is megköszönte az önkormányzat képviseletében.

Az intézményt huszonnégy éve vezető Horváthné Károly Anikó többek közt arról szólt, hogy a központ valamennyi munkatársa egyénekkel, családokkal, csoportokkal, nagyobb közösségekkel, gyakorlatilag az egész társadalommal van szoros kapcsolatban. Jelezte, hogy a szociális munkás, ha kell kicsit jogász, máskor, pszichológus, ügyintéző, tanár, informatikus, anyagbeszerző, könyvelő, ápoló és gondozó is. A speciális szakterületen ténykedők azt a munkát végzik el, amelyre az idősekkel kapcsolatban egyre kevesebb idejük, energiájuk marad a családoknak.

Az intézmény vezetője azt a visszatekintő gondolatát is megosztotta a megjelentekkel, hogy munkatársai nagyon sokat dolgoztak a Covid-járvány csúcsidőszakában. Például házhoz vitték az ebédet, gondozták az otthonaikban, illetve az intézményükben élő fertőzés-gyanúsakat is. Ezt a ténykedést elismerte a helyi önkormányzat és a plébánia is. Beszédét azzal zárta Horváthné Károly Anikó, hogy még itt vannak, de, hogy lesznek-e, azon is múlik, lesz-e életpálya modell, bérrendezés. Az ágazat jelenlegi munkatársainak többsége néhány éven belül nyugdíjkorú lesz.

Jubiláltak
Az ünnepségen a házigazda intézmény vezetője jubileumi emléklapot adott át a közösségben húsz éve dolgozó Székely Dezsőnének, a tizenöt éve a csapatban lévő Fónai Hedvignek és az ötösnél járó Varga-Szabó Évának. Elhangzott az is, hogy az ezen a délután jelen lenni nem tudó Ráblné Sándor Judit tíz esztendeje a csapat tagja. A központ napi étkeztetést, házi segítségnyújtást, nappali ellátást tud biztosítani, illetve hangulatos otthont működtet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában