Szépítik környezetüket

2022.11.30. 11:53

Újabb elismerést kapott a legszebb fekvsű kistelepülés, Súr

Elismerésben részesült a bakonyaljai kis község a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyben.

Sz. D. K.

Sógorka Miklós a legújabb díjjal

Forrás: beküldött

A település hagyományos résztvevője a Virágos Magyarország környezetszépítő versenynek az 1993-as indulása óta. Akkor még Reményi Imre, a korábbi polgármester készítette és nevezte be Súrt, de a 2006-os polgármesteri személycsere után is tovább folytatódott a településszépítési mozgalom.

Az elvégzett környezet­szépítő munkáikat 2018-ban Elnöki különdíjjal, 2019-ban pedig Arany Rózsa-díjjal jutalmazta a zsűri. Míg az idei esztendőben az egyedi információs és útbaigazító táblákért, valamint a közösségi munkájukért részesült elismerésben a település – tudtuk meg az önkormányzattól.

Mint kiderült, a virágosítást, környezetszépítést a jövőben is tovább folytatják, amelyet elsősorban nem a díjakért, hanem magukért és a lakókörnyezetük szépítésért tesznek, azért, hogy szép, virágos környezetben tölthessék napjaikat „Magyarország legszebb fekvésű településén”. Ez utóbbi címet még 2016-ban nyerte el a község, ezzel megelőzve Császártöltést és Fekedet.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában