Támogatás

2022.11.14. 17:33

Nagyobb választékkal fogad a kisbolt

Szép számú érdeklődő gyűlt össze a Kossuth Lajos utcában hétfőn, a település egyetlen kisboltja előtt. Volt is ok az ünnepre: egyrészt a családi vállalkozás fejlesztése okán, másrészt pedig egy fontos és aktuális kormányzati támogatás bejelentése miatt.

W. Zs.

Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő és Gyopáros Alpár településfejlesztésért felelős kormánybiztos az átadón

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Modernebb és korszerűbb körülmények között fogadja mától a település központjában lévő Coop áruház a vásárlókat. Tavaly mintegy 50 millió forintos támogatásra pályázott a Ruff családi vállalkozás, tette mindezt a Magyar Falu Programból. Az elnyert összeget saját forrással kiegészítve nettó 65 milliós fejlesztés átadójára várták az ácsteszérieket, a sajtó képviselőit és a meghívottakat, a projektben résztvevő prominens személyeket. Ruff Balázs üzletvezető örömmel mesélt a beruházásról és a bővebb szolgáltatásokról, miután körbevezette munkatársainkat. 

Az átadó egyben más célt is szolgált. Gyopáros Alpár Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztos bejelentette: a kormány segíti a kisboltok működését és ennek érdekében – a megnövekedett élelmiszerárak miatt – pályázhatnak a 2000 lélekszám alatti településeken működő kereskedések. A támogatás keretösszege legfeljebb 8 milliárd forint. – A  Bethlen Gábor Alapkezelő írja ki a támogatást, amely hat héten belül biztosan elérhető lesz és amely 100 százalékos előfinanszírozású, valamint egy összegben igényelhető – tette hozzá a kormánybiztos.

Ezt követően Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő kapott szót, aki a Magyar Falu Program (MFP) keretében elérhető fejlesztésekről beszélt. – Egyszerű, gyors, 100 százalékos előfinanszírozású és a település igényeihez mérten változik, tehát rugalmas – említett az MFP előnyeit, amely szerinte a kormány egyik legsikeresebb programja.

Végül Holubák Attila plébános áldását követően a jelenlévők megcsodálhatták a hőszigetelt, napelemmel ellátott és energetikai fejlesztésen átesett épületet. Ruff Lászlóné kedves megvendégeléssel készült: frissen sült pogácsát és egy kupica pálinkát kínált az érkezőknek. Sikerült lencsevégre kapnunk az első vásárlót a tömegben. A mosolygós szépkorú sorsjegyért állt a pult előtt, mától ugyanis postai szolgáltatást is igénybe vehetnek a településen élők és mindezt a bolton belül. Varga Andrásné úgy nyilatkozott lapunknak, hogy első vásárlóként biztosan élvezi Fortuna támogatását.

Folyamatos megújulás kell a kereskedelemben

Családi vállalkozásként működik az ácsteszéri Coop, az üzlet évtizedek óta egy kézben van. Ruff Lászlóné 30 éve üzemelteti a kisboltot, fia, Balázs több éve boltvezető. A kereskedelmi egység hosszú évek óta a Kossuth utcában működött, azonban most néhány számmal “feljebb” költözött és bővült.

– Komfortosabb lett minden. Magasabb színvonallal, valamint több szolgáltatással várjuk kedves régi és leendő vásárlóinkat. Az épület teljes felújításon átesett. A teljesség igénye nélkül mondom, hogy újak a nyílászárók, de korszerűbb lett a fűtés az épületben és a vezetékek is, amit a Magyar Falu Programon elnyert anyagi támogatásukból valósíthattunk meg. Az épület megvételét és a felújítást is – foglalta össze a változásokat Ruff Balázs.

 

Címkék#kisbolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában