Magyar Falu Program

2022.11.14. 13:09

Megújult a vértessomlói játszótér és a temető kerítése

Újabb beruházások valósultak meg Vértessomlón: a Magyar Falu Program támogatásával megújult a játszótér és a temető kerítése is.

Sugár Gabi.

Forrás: vertessomlo.hu

Az iskola melletti játszótér két évtizede készült. Mára nem csak elhasználódtak a játszóeszközök, de a minőségi követelmények, szabályzók is megváltoztak. Voltak olyan részei a telepített játékoknak, amelyek már nem feleltek meg ezeknek a követelményeknek, a csúszdák is elkoptak, három játék pedig bontásra ítéltetett – hangzott el Igó István polgármestertől az átadáson, amelyen részt vett Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, Dóra Vilmos, a Játszótér 2006 Kft. ügyvezetője, Antalovits Lajos a temetőfejlesztés műszaki ellenőre, Hartdégen József díszpolgár és Walcz Zsuzsa megbízott intézményvezető.

A településvezető a kivitelezésben hasonló, mégis más kiegészítőkkel ellátott minivárak és a mászófal kapcsán köszönetét fejezte ki a kivitelező cégnek, miután a játékokat nem fából, hanem tartósabb anyagból, fémből és műanyagból készítették el. Az elnyert 6 millió forint fedezetet nyújtott a négy játékra, ám mivel az esészónák kialakítására igen drága ajánlatok érkeztek, azt végül az önkormányzat csaknem 1,3 millió forintból, saját kivitelezésben valósította meg a játszótér telepítő cég felügyelete mellett.

Vértessomló játszótér
Az elnyert 6 millió forint fedezetet nyújtott a négy játékra
Forrás: vertessomlo.hu

A polgármester az országgyűlési képviselőnek is köszönetet mondott, hiszen az ő közbenjárásának köszönhető, hogy ismét szép és modern eszközök hívogatják játékra a vértessomlói gyerekeket. A temetőkerítésről Igó István elmondta, hogy a fejlesztéshez 4 millió 755 ezer forintot nyertek el, és csupán 301 ezer forinttal kellett az összeget kiegészíteniük. A munkálatok során „L” alakban elbontották a várgesztesi és a hegy felé néző oldalon a töredezett betonoszlopokat, a tönkrement dróthálót, és a helyébe fémvázas, galvanizált kerítést telepítettek.

Vértessomló játszótér
Egyes játékok már nem feleltek meg a követelményeknek, a csúszdák is elkoptak, három játék pedig bontásra ítéltetett
Forrás: vertessomlo.hu

Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő a Magyar Falu Program erősségeit emelte ki az eseményen. Mint mondta, a támogatási konstrukciót úgy alakították ki, hogy ha lehet, az önkormányzat a támogatásból meg tudja valósítani a tervezett projektet. Északnyugat-Magyarország fejlesztési kormánybiztosa a kicsiknek nagyon jó játékórákat kívánt, és a nemzeti színű szalag átvágása előtt reményét fejezte ki, hogy újabb két évtizedig szolgál a játszótér a helyiek megelégedésére.

 

 

 

A szalag átvágása. Középen Czunyiné Bertalan Judit és Igó István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában