Ünnepre várva

2022.11.27. 07:47

Megérkezett a főtérre Oroszlány fenyője

Mint az már nyolc éve hagyomány, az örökzöld egy magánszemély felajánlásának köszönhetően ékesítheti a Szent Borbála teret.

W. Zs.

A fenyőfát Wágner János ajánlotta fel a városnak

Forrás: beküldött

Nagy volt a nyüzsgés a közelmúltban a bányászváros főterén, ahová advent előtt megérkezett a város idei fenyőfája. A szervezés az Oroszlányi Önkormányzati Tűzoltóság munkatársait dicséri. Szabó Imre tűzoltóparancsnokot faggattuk az idei fenyőről

– Formás nordmann, ami 16 méter magasra nőtt, 35 éves és 2,5 tonnát nyom. A Hamvas-gimnázium környékéről, a Kossuth utcából szállítottuk Likerecz Róbert helyi vállalkozó segítségével a fát, a forgalomirányításban közreműködtek a rendőrség helyi kollégái és a közterület-felügyelet is. A fenyőt Wágner János adományozta a városnak – árulta el Szabó Imre, majd a program további elemeiről is beszélt.

– Szintén tradíciója van annak, hogy a hatalmas fa szorgos összefogásnak köszönhetően kerül a városközpontba. Bakai Csaba önkéntes tűzoltó, valamint az Oroszlányi Önkormányzati Tűzoltóság munkatársai kivágták és aztán el is helyezték a nordmannt, Aszódi György vállalkozó pedig karácsonyfává nemesíti a fenyőt – zárta szavait a tűzoltóparancsnok. 
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában