Öröm

2022.11.01. 15:00

Kutyusok és egy terápiás nyuszi váltotta valóra a kisbéri idősotthon lakóinak álmát (fotók)

Élménydúsan telt az elmúlt egy hét az Őszi Napfény Idősek Otthona lakói számára Kisbéren.

Szász Dalma Kitti

Forrás: Facebook/Őszi Napfény Idősek Otthona

A szépkorúak a hétindító Filmklub keretében vetített Szabadság, szerelem című film segítségével emlékeztek meg az 1956-os forradalom eseményeiről, névtelen hőseiről – adta hírül közösségi oldalán az intézmény. Ahogyan posztjukban is fogalmaztak: „Azt hiszem, nem túlzok, ha azt mondom, életünk egyik legszebb és legizgalmasabb időszaka volt, amikor még önfeledten játszottunk, kedvenc könyveink hőseinek helyébe képzelhettük magunkat, elvarázsolt minket a színház és ha szeretetre vágytunk, megsimogattuk kutyusunkat, cicánkat. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert a héten mindennek részesei lehettünk.”

Mint kiderült, először Sárkány Krisztina Komárom-Esztergom Megyei Fogyatékosságügyi Tanácsadó segítségével kézügyességet, logikai képességet és nevetőizmokat próbára tevő játékokat ismerhettek meg az otthon lakói, akik nagy örömmel mesélték a szórakoztató feladatok izgalmait, s már előre találgatják, vajon a következő alkalommal milyen kihívások várnak majd rájuk. 

Nem sokkal később, egy újabb programon vettek részt az idősek, ugyanis meghívást kaptak a Wass Albert Művelődési Központba. Az élménydús napon nem csak szebbnél szebb csipkékben gyönyörködhettek a látogatók, de még a szakkörök termeibe és a kamaraterembe is beleshettek. Utóbbi helyszínen néhány perc erejéig még az ünnepelt színészek bőrébe is belebújhattak. 

Következő állomásuk a könyvtár volt, ahol olvasással egybekövetbe élvezhették a csend meghittségét az idősotthon lakói. Majd egy meglepetéssel is kedveskedtek számukra, melynek köszönhetően megismerkedhettek a papírszínház elbűvölő világával. A bábszínház újfajta megközelítése oly annyira megtetszett a szépkorúaknak, hogy ráadás mesét is kértek. 

A hét végéhez közeledve pedig egy álmuk vált valóra, ugyanis látogatást tett náluk Léna, Azúr és Kifli, a három bájos kutyus és egy terápiás nyuszi. Az intézmény a házikedvencek érkezéséről úgy fogalmazott, hogy: „A boldogság, amit lakóinknak adtak szeretetükkel, feltétel nélküli bizalmukkal, szavakkal nehezen kifejezhető.” A hét zárásaképpen pedig megemlékeztek elhunyt szeretteikre, barátaikra, lakóikra, ismerőseikre. A tiszteletükre állított kopjafánál és a temetőkertben lévő síremléknél közösen elhelyezték a koszorúikat, és a mécseseiket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában