Olvashatunk

2022.11.16. 13:33

Könyvmegállót alakítottak ki a komáromi buszállomáson

Könyvmegállót alakítottak ki a komáromi autóbuszvégállomás várójában. A kezdeményezés célja az, hogy az utasok minél hasznosabban tudják eltölteni azt az időt, amíg a buszra várnak.

K. D.

Szegedi Zsolt, dr. Molnár Attila és Turi Bálint válogatott a könyvek közül

Forrás: 24 Óra

Fotó: K. D.

Dudás Judit, a komáromi Jókai Mór Városi Könyvtár igazgatója felidézte, nemrégiben kívül-belül megújulhatott intézményük. Hozzátette, a mai modern könyvtárak feladata az is, hogy kilépjenek megszokott környezetükből, és felhívják a figyelmet az olvasás fontosságára, a könyvekre, a kellemes és hasznos időtöltésre. Éppen ezért körbejártak a városban, felmérték azokat a helyszíneket, ahová egy kis polcot, úgynevezett könyvmegállót tudnának kihelyezni. Nagy öröm volt, amikor a Volánbusz Zrt. helyet biztosított számukra az olvasás ilyen módon történő népszerűsítésére.

Az igazgató hozzátette, a városban nincs hagyománya az ilyen jellegű szolgáltatásnak, de a könyvtár szeretné, hogy ez megváltozzon. Heti rendszerességgel szeretnék a könyveket, folyóiratokat pótolni. A várakozó utasok a megtetszett olvasnivalókat magukkal is vihetik, de a helyére is lehet újabb kötetet hozni. Az intézmény célja az is, hogy a város más forgalmas pontjain is létesíthessenek könyvmegállókat. Remélik, hogy a komáromiak szívesen állnak majd meg olvasgatni, válogatni a könyvmegálló polcánál.

– Olyan örömmel és szeretettel olvassák ezeket a köteteket, amellyel a munkatársaimmal előkészítettük ezt a válogatást! – fogalmazott Dudás Judit.

Az eseményen dr. Molnár Attila polgármester és Turi Bálint alpolgármester is méltatta az egyedülálló kezdeményezést, amelynek kulturális jelentősége van.

Megújulás

Szegedi Zsolt, a Volánbusz forgalmi üzemvezetője hangoztatta, öröm számukra, hogy egy ilyen hagyományteremtő szándékú akciónak lehetnek a részesei, amely a megyében egyedülálló jelenleg. Hangsúlyozta, társaságuk arra törekszik, hogy a lehetőségekhez képest az utazás színvonalát folyamatosan növeljék, amelynek egy eleme lehet az is, hogy a várakozási időt olvasással tudják tölteni az utasok. Emellett folyamatosan újítják meg az eszközparkjukat is.

 

 

Címkék#könyv

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában