Országjárás

2022.11.22. 22:07

Komoly döntések előtt állunk: Esztergomban tartott lakossági fórumot Dr. Kovács Zoltán államtitkár

Mesterséges válságot eredményezett a szankciós politika.

Walczer Patrik

Az Ukrajnában zajló, alapvetően lokális konfliktus az elhibázott brüsszeli szankciók és döntések hatására vált globálissá – jelentette ki Dr. Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár kedden, a Grand Hotelben tartott lakossági fórumon. 

A politikus a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésű országjárás esztergomi állomásán hangsúlyozta: az energiaárak a szankciók hatására kezdtek el robbanásszerűen növekedni és hogy a rossz politika egy mesterséges válságot eredményezett. Rámutatott, hogy a meghozott döntések leginkább Európát érintik hátrányosan és „mindenki más inkább haszonélvezője lett a jelenlegi helyzetnek”. 

Kovács Zoltán szerint nehéz lesz a jövő év
Kovács Zoltán szerint nehéz lesz a jövő év
Fotós: Walczer Patrik / Forrás: 24 Óra

Úgy véli, hogy nehéz lesz a következő esztendő, ezért komoly döntések előtt áll a kormány a működési, a kibontakozási és a lehetséges mozgástér meghatározása terén. Fontosnak tartja, hogy a nemzeti konzultáció révén kommunikáljanak az állampolgárokkal, ezért arra buzdított mindenkit, hogy töltsék ki a kérdőívet és mondjanak nemet a szankciókra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában