Évzáró

2022.11.26. 18:37

Ketten vehették át a Rákóczi Szövetség legrangosabb díját Oroszlányban

– Egy civil szervezet életében fontos az elszámolás – ezekkel a szavakkal nyitotta meg Nagy Csaba elnök a Rákóczi Szövetség Oroszlányi Szervezete és Millenniumi Alapítványa évzáró összejövetelét szombaton.

W. Zs.

A két díjazott: Szenczi Borbála és Szebenyi István

Forrás: 24 Óra

Fotó: H. B.

Miként az hagyomány, a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ kamaraterme adott otthont a rendezvénynek, amelyen Nagy Csaba vetített képes prezentációban mutatta be az idei programok sorát. A tételesen felsorolt események kapcsán kitűnt, hogy 2022-ben is aktívak voltak az “oroszlányi rákócziak”: 20 saját és 11 különféle szervezésű programban vettek részt. Elhangzott továbbá az is, mekkorra összegből gazdálkodtak az idén. A költségvetés főbb számai, már ami a bevételt illeti: tagdíjakból 289 ezer forint gyűlt össze, önkormányzati támogatásból pedig 265 ezer 500 forint jutott a civil szervezetnek az idén. Az országos Rákóczi Szövetség 2 millió 340 ezer forinttal támogatta az oroszlányi szervezet működését és programjait.

A tagság jelenleg bővült, 128-an vannak a szervezetben. Az idén elhunytakról és Nagy Elemér Attila alapító elnökről is megemlékeztek. A rendezvény kulturális pillanatokat is tartogatott a megjelenteknek: a Szíjj Irma Kamarakórus fellépése előzte meg a Pro Probitate – Helytállásért díjátadót.  Az idén Szenczi Borbála és Szebenyi István lett a díjazott, nekik járt a taps. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában