Évforduló

2022.11.13. 18:38

Húsz éve működik a tatabányai Mosolygós Gyermekekért Alapítvány - fotókon az ünnep

Húsz éve csal sok gyerek arcára mosolyt a Mosolygós Gyermekekért Alapítvány.

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Kedves ünnepséggel emlékeztek az elmúlt két évtized jelentősebb állomásaira az alapítók a Puskin Művelődési Házban. Az aulában a jeles évfordulók, kiemelt programok egy-egy pillanatát mutatták be a fotókiállításon. 

Az ünnepség Mecsei Ilona, az alapítvány elnöke köszöntésével indult, majd az alapítók, Megyeri Imre és Rigó Erik üdvözölte a húsz éves alapítványt. Elhangzott: a közelmúltban szervezett tisztújító közgyűlésen új kuratóriumi tagokat is választottak. Mecsei Ilona elnökként vezeti a szervezetet, helyettese Márkus Krisztina, ügyvezető Mészáros Mária. Az elnökség új tagja Káfony Márta, Horn Imréné és Hatzlné Wicha Judit. Mellettük csaknem harminc önkéntes segíti a munkát. 

Hagyományt teremtettet
Mecsei Ilona, az alapítvány elnöke a program előtt elmondta: nagyon sok hagyományteremtő program, akció fűződik a nevükhöz. HPV Gálát szerveztek már jóval az oltás bevezetése előtt; a Vértes Center megalakulásától az Esélyegyenlőség Napját; drogprevenciós programot indítottak középiskolásoknak; a Szegénység elleni küzdelem világnapjához kapcsolódóan jótékonysági gálát szerveztek; elindították az adventi ablaknyitogatót, s nyári táborokat rászorulóknak. 

Mecsei Ilona elmondta azt is, hogy a Déva Gála bevételéből félmillió forintot tudnak majd a jövőben tatabányai rászorulók támogatására fordítani. Szücsné Posztovics Ilona polgármester gratulált a húsz éve működő civil szervezetnek, amelynek tagjai szabadidejükben végzik munkájukat. 

A köszöntők után a Kiscinege Néptánc Együttes ifjú táncosai léptek a színpadra, majd Thomas Magic Show keretében kápráztatta el a vendégeket a bűvész. A Pitypang zenekar koncertje közben is várták a legkisebbeket a játszóházban. Csillámtetkó, és üzenőfa mellett különböző kézműves technikákkal ismerkedhettek meg a gyerekek. A nap fénypontja egy csodaszép születésnapi torta volt, amelyet megannyi mosolygós arcocska és édes gyümölcs díszített. Óriási mosollyal fogadta a gyönyörű tortát minden résztvevő: felnőtt, gyermek egyaránt. 

 

Címkék#évforduló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában