1956 emléke

2022.11.04. 19:21

Hősökre emlékeztek Dömösön

Pénteken az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének évfordulóján a Duna partján álló Magyarok Keresztjénél tartottak megemlékezést, amelyen koszorúkat helyeztek el és mécseseket gyújtottak a hősök tiszteletére.

Kemma.hu

Az emlékműnél emlékeztek

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

 A Himnusz eléneklése után Schreck Tiborné, a megemlékezés szervezője köszöntötte a jelenlévőket. Véleménye szerint az idei megemlékezés talán még aktuálisabb, mint korábban, hiszen az Ukrajnában zajló háború és a harcok következményei még inkább szükségessé tennék a nemzeti összetartozást és az egymásra figyelést. 

Herman Jenőné polgármester felidézte, hogy 1956. november 4-e súlyos tragédiával köszöntött az országra, hajnali 4 órakor megkezdődött a második szovjet intervenció, azaz háború hadüzenet nélkül. A harc kegyetlen volt, egyoldalú és rövid. Szilágyi Gábor, a dömösi Zöldkendő Énekkar tagja Tamási Lajos Piros a vér a pesti utcán című versét olvasta fel, majd Sági Endre református lelkész és Dr. Györök Tibor plébános mondott áldást. A megemlékezés a Szózat eléneklésével zárult.

Herman Jenőné is fejet hajtott
Fotós: Walczer Patrik / Forrás: 24 Óra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában