Fejlesztés

2022.11.25. 16:32

Felújították Tarján csapadékvíz-elvezető rendszerét

Kivédhetővé váltak a vízkár okozta károk.

Sugár Gabi

A Sziget Idősek Otthona melletti részen is elkészültek már a munkálatokkal. A fotó még előtte készült.

Forrás: beküldött

A Széchenyi 2020 program keretében 50 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével Tarjánban felújították a település érintett szakaszainak csapadékvíz-elvezető rendszerét. A fejlesztéssel elkerülhetővé váltak a víz okozta károk, tisztább, biztonságosabb, szebb utcaképet eredményezett.

A beruházásnak köszönhetően elsősorban a Sziget Idősek Otthona melletti vízfolyás és a Szent István utca környékének csapadékvíz elvezetési problémái oldódtak meg.

A TOP-os projekt keretében 798 méter hosszú szakaszon korszerűsítették a csapadékvíz csatornát, ezzel megteremtve a település csapadékvizeinek elvezetését. A munka magába foglalta többek között a település egyik legfrekventáltabb részén elhelyezkedő Csalogány utca és Bicskei utca által érintett árkainak helyreállítását.

A 50 millió forint uniós támogatás és 98,3 millió önkormányzati önerő segítségével megvalósult fejlesztéssel javult a közterületek állapota, megszűnt a belterületi létesítmények veszélyeztetettsége, javult az életminőség, hiszen kivédhetővé váltak a vízkár okozta anyagi károk, amelyek korábban az önkormányzatot és a lakosságot terhelték. A projekt a megyei önkormányzat koordinációjával és támogató javaslata alapján valósult meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában