Zöldterületek

2022.11.19. 17:26

Fákat ültettek a volt komáromi Méntelepen

A Brigetio Öröksége Látogatóközpont mögötti területre a Zöld Kéz a Fenntartható Jövőért Egyesület a Kisvárosi Önkéntes Szemétszedőkkel (KÖSZ) összefogva tizenhárom hársfát, valamint több tucat évelő lágyszárú növényt ültetett el.

K. D.

Forrás: 24 Óra

Fotó: K. D.

Fákat ültettek szombaton a Méntelepen, a Brigetio Öröksége Látogatóközpont mögötti területen. Hajnal Dóra önkormányzati képviselő, az akció szervezője elmondta, megindító számára az esemény, hiszen rendkívül sok fiatal csatlakozott hozzájuk november 19-én, szombaton kora reggel, akik a heti elfoglaltságuk után a hétvégét is arra szánják, hogy zöldebbé tegyék a környezetüket. Kiemelte a Pőcze családot is, akik szintén elültettek egy emlékfát az eseményen, hiszen számukra is fontos a zöldterületek karbantartása, cselekedetükkel pedig a többi közelben lakónak is példát mutatnak.

A faültetésen részt vett a város polgármestere, dr. Molnár Attila, Dombay Gábor önkormányzati képviselő, illetve a Komáromi Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai is, akik az előkészületekben is sokat segítettek. A polgármester úgy fogalmazott, kiemelten fontos számukra a település zöldebbé tétele. A résztvevőket Hajnal Dóra pogácsával, forró teával, kávéval kínálta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában