Segítségnyújtás

2022.11.02. 16:53

Édesség is helyet kap a bokodi ételdobozban

Négy évvel ezelőtt csatlakozott a Re Formáló Egyesület programjához a település és a rászoruló családoknak kihelyeztek a fő utcára egy ételdobozt.

W.Zs.

Sok mindent tartalmaz a bokodi ételdpboz

Forrás: 24 Óra

Fotó: H,B.

Azóta egyre több felajánlás érkezik és sokan érzik úgy, hogy csatlakozniuk kell a nemes kezdeményezéshez. Legutóbb például a Falusi Rétesház ajánlotta fel segítségét, mivel a vezetőség úgy gondolta, hogy jó, illetve jobb helyre is kerülhetnek a megmaradt édes szeletek.

– Kiváló gyűjtőhelye tartós élelmiszernek, pékárunak, zöldségnek, gyümölcsnek, vagy éppen házi lekvárnak és befőtteknek – nyilatkozta Halmi Helga, aki elvállalta a doboz gondozását. Mint mondta, van egy önkéntes csapat, akik naponta legalább egyszer ellenőrzik a dobozban rejlő élelmiszereket, ételeket és szükség esetén takarítanak is.

Bokodon jelenleg hét önkéntes látja el a feladatokat, a hét minden napján más tölti fel az “edényt”. A településen élők is rendszeresen visznek tartós élelmiszereket, mert jól tudják, hogy a jelenlegi helyzetben minden segítségre nagy szükség van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában