Fenntarthatóság

2022.11.04. 07:00

Döntőben a Hilltop és a Gottwald: sokat tettek a turizmusért a Covid idején

Több megyei döntőse is lett az idei szakmai designversenyenek, amely hazánk legjobb vendéglátó-, gasztro- és szálláshelyeit keresi. A nyerteseket a hónap végén hirdetik ki.

W.Zs.

Forrás: szallasvadasz.hu

A Klasszis Csoport kiadásában megjelenő Turizmus Online szerkesztősége, print kiadványával, a Pont Itt utazás/szállodák/gasztronómia szaklappal közösen az idén is meghirdeti a hazai Horeca-szakma területén egyedülálló, a hazai szállodásokat, kisebb és nagyobb vendéglátóhelyeket, külső-és belsőépítészeti tervezőket valamint beszállítókat megszólító Klasszis TopDesign szakmai versenyét.

A szervezet információi szerint az idén kiemelt figyelem figyelmet fordítanak mindazon vendéglátó- és szálláshelyek jelentkezésére, ahol a fenntarthatóság előtérbe kerül, vagy valamiképp a fenntarthatóság szerepel az adott hely működésének gyakorlatában. Gondolnak ezalatt az alapanyag beszerzésre, a hozzávalókra, számít, hogy ökomódon termesztett zöldségek, gyümölcsök kerülnek a vendég elé, olyan termékeket választanak a környékről, ahol fenntartható gazdaságból származik az adott tejtermék, lekvárféle vagy egyéb élelmiszer.

– Azokat a tervezőket és a szállás- valamint gasztrohelyek tulajdonosait/működtetőit szólítottuk meg, akik nem mindennapi módon álltak helyt ezekben az embert próbáló időkben, és arra fordították a bezártság és korlátozások idejét, hogy felújítsák, szépítsék és átalakítsák szálláshelyeiket, vendéglátóhelyeiket – olvasható a turizmusonline.hu-n. A versenyről azt írják: parázs szakmai viták bizonyosan lesznek, mert annyira szoros a verseny, olyan sok kategóriában küldtek be szebbnél szebb, jobbnál jobb és nagyon alaposan összerakott pályázatot, hogy ember legyen a talpán, aki ki tudja közülük választani a nyerteseket. Eredményt november 30-án hirdetnek.

Összesen 22 kategóriában 44 versenyző 77 pályamunka érkezett a versenyre. Közülük választotta ki a hazai és nemzetközi szakmai képviselőkből álló, rangos zsűri első körben online szavazással a shortlistre került pályamunkákat, amelyek közt biztosan ott szerepelnek az idei szakmai designverseny győztesei is.

Az idei év Klasszis TopDesign borászata/pincészete között szerepel a tatai Gottwald Pincészet és a neszmélyi Hilltop is. A Klasszis TopDesign hotel lobbija kategóriában pedig az esztergomi Grand Hotel is esélyes a győzelemre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában