Turizmus

2022.10.10. 17:30

Trendivé tennék Esztergomot

Tudatos munkával a tíz legkeresettebb magyar város közé emelnék a Duna menti települést.

W. P.

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

A magyarországi, a régiós és helyi turizmus jelenlegi helyzetéről, fejlesztési lehetőségeiről, az emberekben a városokkal kapcsolatban kialakult kép formálásáról, illetve a rendezvények fontosságáról is szó volt azon a turisztikai konferencián, melyet hétfőn tartottak a Szent Adalbert Központban. A helyszínen Kovács Viktória, az eseménynek otthont adó intézmény igazgatója köszöntötte a meghívott vendégeket, köztük Popovics Györgyöt, a megyei közgyűlés elnökét. Szekér Zoltán, a konferenciát szervező Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője is üdvözölte a jelenlévőket. Ismertette, hogy meg szerettek volna fogalmazni, hogy merre lehet az önkormányzat, a város, a megye és az országos szervezetek támogatásával az esztergomi turizmust továbbfejleszteni.

A gazdasági társaság bemutatkozó előadásában négy fő irányt, a turisztikai attrakciók fejlesztését, a látogatómenedzsmenti munkát, a kommunikációs célokat, illetve a rendezvény- és gasztrofejlesztéseket jelölt meg. Reméli, hogy középtávon közös munkával a tíz legkeresettebb város közé emelhetik Esztergomot és hogy minél több vendégéjszakát regisztrálnak majd a településen. Hernádi Ádám polgármester kijelentette, hogy a turizmus a szívügye és Esztergom turisztikai jövőképe pedig kiemelten fontos számára, melyet Szekér Zoltánnal új alapokra helyeznek. A konferencián a Székesfehérváron és Szentendrén zajló turisztikai komplex munkáról is, valamint a határmenti régió, azaz Esztergom és Párkány térségének, az Ister-Granum EGTC területén fejlesztési lehetőségeiről is szó volt.

Adatok

A konferencián Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmus szakmai igazgatója beszélt a hazai turizmus helyzetéről és a legújabb stratégiáról. Említette, hogy olyan gazdasági környezet vesz minket körbe, ami minden esetben azt igényli, hogy küzdjünk a mindennapokért és az ágazat fennmaradásért. Szó volt továbbá a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központról is (NTAK), melynek adataira építve határozhatják meg a marketingkampányokat és fejlesztéseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában