Bútorfestés

2022.10.28. 20:58

Ecsettel kelt életre asztalt és széket: fotókon a tatai édesanya kiállításának kincsei

Megnyílt Mészáros Renáta művészi bútorfestő első kiállítása az Agyalok és Tündérek Galériájában Tatán. Reni különleges késztetést kapott az önkifejezésre: régi és új bútorokat varázsol át új lelket, életet adva azoknak.

Goletz-Deák Viktória

A művésznő életet lehel az ócskaságnak hitt bútorokba

Forrás: 24 Óra

Fotó: Goletz-Deák Viktória

Mészáros Renáta művészi bútorfestő úgy fogalmaz: hobbijából mára élethivatás lett.  Kiállítása december 1-ig várja az érdeklődőket.

Az Agyalok és Tündérek Galériájában a bútorok megvásárlására is lehetőség nyílik. Reni elárulta, hogy a róla korábban a Kemma.hu-n megjelent írás nyomán keresték őt fel, és kapott lehetőséget arra, hogy egy galériában is megmutathassa alkotásait.

– Nem készültem külön a kiállításra, csak nem adtam el az elkészült bútorokat. Van, hogy több napig is ismerkedünk egymással a kiszemelt darabbal, megvárom, hogy szóljon hozzám, elmondja, hogy mivé szeretne válni –  árulta el Reni, aki általában maga vásárolja a használt bútorokat, hogy azokat új életre keltse. 

Hozzátette: vannak kedvencei is, amiktől nem válik meg. A többi általában gyorsan gazdára talál. Reni kiemelte, hogy minden darabhoz minőségi krétafestékeket, alapanyagokat használ. A legtöbb mintát pedig kézzel festi

Mint arról korábban beszámoltunk, a tatai édesanya csodálatos alkotói munkát végez. Fest képet, vásznat, falat, papírt, de főképpen és legnagyobb odaadással: bútort. 

A székek, asztalok, komódok és szekrények a kezei között nem egy kaptafára készülnek. Reni úgy néz mindegyik darabra, úgy bánik velük, hogy meglátja bennük, milyenek akarnak lenni. Azt mondja, a bútorok szinte szólnak hozzá. És minden darab mást mond.

Az is megesik, hogy egy kép jelenik meg a fejében, és ahhoz keresi a bútort. Vannak olyanok, amik teljes felületükön kézi festésű mintát kapnak, de van, hogy Reni antikol, stencilez, transzferál. Vagy ott van például pittorico, amikor egy adott képet kézzel egészít ki. De nagy szerelme a színátmenetes festés is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában